Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про здійснення контролю щодо участі батьків у вихованні дитини

 

При розгляді звернення….. який проживає за адресою: м.Київ, вул….. та відповідних документів з’ясовано, що над малолітньою дитиною, …., 29.04.2009р.н., вчиняється психологічне насильство зі сторони матері, ….. З цього приводу він звернувся до Тернопільського міськрайонного суду із заявою про видачу обмежувального припису по відношенню до …... Предметом розгляду є виключно бездіяльність матері по відношенню до дитини щодо налагодження контакту з батьком.
Керуючись ст.ст.141, 150 Сімейного кодексу України, ст.15 Закону України «Про охорону дитинства», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини від 06.07.2018 року №189, захищаючи інтереси дитини, виконавчий комітет міської ради
вирішив:
1. Зобов’язати батьків дитини ….. та ….пройти з дитиною повне обстеження лікаря-психотерапевта та неухильно дотримуватись рекомендацій фахівця.
2. Зобов’язати ….. налагодити доброзичливі стосунки доньки з батьком та підтримувати регулярні контакти з ним.
3. Зобов’язати ….. виконувати вимоги рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 22.11.2017 року №853.
4. Надати службі у справах неповнолітніх та дітей Тернопільської міської ради батьками дитини пропозицій щодо подальшого виховання дитини та забезпечення її найкращих інтересів.
5. На підставі висновків фахівців та пропозицій батьків, комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради розробити систему послідовних кроків щодо спілкування батька з дитиною.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бицюру Л.О.