У Тернополі відбулася серпнева конференція освітян

29 серпня в Українському домі «Перемога» відбулася традиційна серпнева педагогічна конференція щодо підготовки тернопільських освітян до нового навчального року та обговорення пріоритетних напрямків реалізації концепції «Нова українська школа».

Педагоги заслухали підсумковий звіт начальника управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольги Похиляк, проаналізували наявні проблеми в освітній галузі та визначили перспективні напрямки роботи під час впровадження у школах освітньої реформи.

Очільник Тернополя Сергій Надал, звернувшись з вітальним словом до працівників галузі освіти, висловив подяку за терпіння, мудрість та сумлінну працю і побажав педагогам здоров’я, натхнення, вдячності від учнів та успіхів у всіх починаннях.

«Підтримка та забезпечення міських закладів дошкільної освіти, шкіл та вищих навчальних закладів є одними із пріоритетних напрямків у діяльності Тернопільської міської ради. Оскільки освітня галузь наразі є недофінансована державою, то щороку з бюджету міста виділяється все більше коштів для виплати заробітної плати педагогам, проведення капітальних ремонтів приміщень та придбання необхідного обладнання, - зазначив міський голова. – Наразі ж в тернопільських школах ще триває процес закупівлі навчальних матеріалів та меблів для проекту «Нова українська школа»».

Сергій Надал додав, що попри існуючі певні проблеми у галузі освіти, тернопільські педагоги є одними з кращих в Україні, про що свідчать результати ЗНО-2018, згідно з якими Тернопіль посів друге місце серед усіх обласних центрів, а на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти - 2018» тернопільські педагоги здобули 7 золотих медалей.