Інформація про надання допомоги з місцевого бюджету сім’ям загиблих учасників АТО та ветеранам ОУН - УПА

Відповідно до Положення про порядок надання щомісячної грошової допомоги та доплати до пенсії, прийнятого рішенням виконавчого комітету від 07.08.2018 року № 585 (в новій редакції) за рахунок коштів місцевого бюджету надається:

- Щомісячна грошова допомога членам сімей загиблих учасників бойових дій АТО, учасників-добровольців АТО, які брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, та загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції забезпеченні її проведення, які зареєстровані та проживають в м. Тернополі.

До членів сімей загиблих (пропали безвісти), померлих належать:

утриманці, яким у зв’язку з цим виплачується пенсія; батьки; один з подружжя, який не одружився вдруге, незалежно від того, виплачується йому пенсія чи ні; діти, які не мають (і не мали) своїх сімей; діти, які мають свої сім’ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття; діти, обоє з батьків яких загинули (пропали безвісти), померли.

Допомога неповнолітнім членам сімей загиблих (пропали безвісти), померлих виплачується матері (батькові), опікуну.

- Щомісячна доплата до пенсії особам, на яких поширюється статус ветеранів ОУН-УПА, які зареєстровані та проживають в м. Тернополі.

До ветеранів ОУН-УПА належать особи, які мають посвідчення учасника боротьби ОУН-УПА, видане Тернопільською обласною державною адміністрацією.

Для отримання допомоги необхідно звертатися до управління соціальної політики Тернопільської міської ради за адресою вул. Лисенка 8а, каб. 9,12, тел. 23-66-04.