Звернення міського голови Сергія Надала з нагоди річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України

Шановні тернополяни, українці, друзі!

Щиро вітаю Вас з річницею ухвалення Декларації про державний суверенітет України! Адже 16 липня 1990 року назавжди увійшло до історичного календаря України як важлива дата становлення нашої державності. Саме тоді Верховна Рада тоді ще УРСР прийняла доленосний документ – Декларацію про державний суверенітет України.

У той період вітчизняної історії Декларація стала вагомим чинником консолідації для парламенту та всього Українського народу, який прагнув змін у своєму житті.

Ухвалення цього документа стало потужним поштовхом до відродження української незалежності, засвідчило споконвічне прагнення бути господарями на своїй землі та чітко окреслило історичний вибір українців - творення самостійної демократичної правової Української держави.

Декларація встановила Українське верховенство, самостійність, повноту і неподільність державної влади на всій території України, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах. І не менш важливо – економічну незалежність.

Декларація про Державний суверенітет України була лише першим кроком на шляху повноцінного відродження української незалежності. Згодом була Революція на граніті, Акт про Незалежність України, Референдум 1 грудня, Помаранчева революція та Революція Гідності, яка остаточно сформувала з українців єдину та сильну націю. Але початок був покладений саме 16 липня 1990 року.

Відзначаючи цю визначну подію нашої новітньої історії, маємо вкотре усвідомити, що сьогоднішній і завтрашній день Української Держави залежить особисто від кожного із нас. Патріотизм, активна життєва позиція, наполеглива повсякденна праця – ось запорука подальшого розвитку України.

Бажаю усім добра, злагоди та нових звершень в ім'я нашої держави

Слава Україні!

 

З повагою 

Міський голова                                                                                                  Сергій Надал