На сесії міської ради прийнято рішення про встановлення місцевих податків і зборів на 2019 рік

15 червня на черговій сесії міської ради було затверджено рішення про встановлення місцевих податків і зборів, яке вступає в дію з 1 січня 2019 року.

«Відповідно до прийнятого рішення, ставки податку на нерухомість та земельного податку, а також пільги, які були прийняті раніше, викладені згідно із Типовими рішеннями, будуть збережені у 2019 році, а ставку єдиного податку для платників 2-ої групи пропонується збільшити з 15 до 20 відсотків, - зазначає очільник Тернополя Сергій Надал. -  За рахунок цього додаткове надходження до бюджету міста  у 2019 році становитиме понад 11 млн. грн, що послужить відповідним фінансовим ресурсом для вирішення потреб громади міста».

Окрім цього, рішенням пропонується збільшити ставку збору за місця для паркування транспортних засобів з 0,015 до 0,02 відсотків від мінімальної зарплати встановленої на 1 січня 2018р. і площі земельної ділянки, за максимальної ставки, передбаченої ПКУ -  0,075, а також передбачається звільнення у 2019 році суб’єктів індустріального парку від сплати земельного податку.

«Оскільки у Тернополі на вул. Микулинецькій заплановано облаштування індустріального парку, завдяки якому будуть створені нові промислові виробництва та  додаткові робочі місця, хорошим стимулом для залучення  інвесторів стане земля, звільнена від оподаткування», - пояснює Сергій Надал.