Звернення міського голови Сергія Надала у День пам’яті жертв політичних репресій

Шановні тернополяни, українці!

Сьогодні Тернопіль та Україна відзначає День пам’яті і скорботи за  жертвами, які загинули або постраждали в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму. Це важко уявити, але прямі й опосередковані демографічні втрати України від сталінського терору та війн у той період можуть сягати 45 млн. осіб. Як вважають фахівці, в умовах нормального демографічного розвитку, українці могли б стати стомільйонним народом.

Комуністичний ворог розумів – волю до боротьби за незалежність серед українців неможливо здолати, тому і винищували масово всіх: старих, жінок, хворих, дітей... У часи комуністичного людиноненависницького режиму в Україні за вказівкою ката українського народу Сталіна розстрільні полігони з’явилися в околицях мало не всіх обласних і районних центрів. Биківня, Рутченкове поле, Дем’янів лаз і Заліщики – про ці місцевості чули багато наших співвітчизників.

І сьогодні Росія, як і 80 років тому, переслідує українців на окупованих територіях, ув’язнює у катівнях ФСБ.  Тому найкращим пам’ятником всім жертвам політичних репресій буде мир на українській землі після перемоги над ворогом, розбудова і створення єдиної, сильної, могутньої української держави.

Українці мають відстояти своє право бути господарями на своїй Богом даній землі.

Бажаю всім борцям за незалежність України міцного здоров’я, родинної злагоди та заслуженої поваги від держави.

Пам’ятаємо всіх Героїв, які не дожили до цього дня.

Слава Україні!

Героям Слава!

 

З повагою –

Міський голова                                                              Сергій Надал