Вітання міського голови Сергія Надала з Днем українського добровольця

Шановні бійці добровольчих батальйонів, добровольці ЗСУ, Національної Гвардії, МВС та СБУ! Дорогі волонтери!

Від імені Тернопільської громади щиро вітаю Вас із Днем українського добровольця.

Доброта та воля – одні із основоположних чеснот української нації. Українці завжди вважалися найбільш миролюбним народом, однак вони не раз доводили, що готові захищати рідну землю.

Саме добровольці першими взяли до рук зброю, аби зупинити агресора, сформували перші загони захисників України у найважчі часи, стали основою нової Української армії. Добровольці першими показали приклад справжньої відданості своєму народу та Українській Державі, бо пам’ятають стару козацьку істину: «Душу – Богові, життя – Вітчизні, честь – нікому!».

Ми з гордістю відзначаємо наших героїв, які пpoявили ceбe y зaхиcтi cyвepeнiтeтy тa дepжaвнoї цiлicнocтi Укpaїни. Ми пишаємося нашими земляками!

Кожен доброволець – це взірець патріотизму. На прикладі сучасних добровольців буде вчитися багато прийдешніх поколінь, так само, як нинішнє покоління увібрало в себе мужність минулих поколінь, що воювали за Україну під Крутами та в лавах Української Повстанської Армії.

Цього року ми вдруге відзначаємо День українського добровольця. Держава робить кроки щодо визнання офіційного статусу та надання соціальних гарантій добровольцям. Але й сьогодні, на жаль, є законодавчі прогалини. Значна частина добровольців досі залишається поза законом. Поранені не можуть отримати належного лікування та пройти реабілітацію. Сім’ям загиблих доводиться сподіватися на допомогу колишніх побратимів та тих же добровольців – «людей доброї волі» - волонтерів, небайдужих краян.

Тому, не чекаючи рішення «зверху» в багатьох містах України на муніципальному рівні бійців добровольчих батальйонів визнають учасниками війни.

Для нас кожен доброволець - Герой. Так має бути й по всій Україні! І завдання народу України полягає в тому, щоб сьогодні захистити права тих, хто першим став на захист його свободи від агресора.

Тож ще раз висловлюю подяку добровольцям, що жертвували своїм життям і здоров’ям задля спільного блага. Волонтерам, які допомагали і допомагають нашим воїнам. Всім, хто пам’ятає, що Україна веде нерівну боротьбу з сильним агресором, хто готовий у скрутний момент надати братерську допомогу.

Зі святом Вас! Міцного здоров’я, лицарської звитяги, швидшої Перемоги і Господнього захисту!

Слава Україні!

Слава Українським героям!

Слава Українським Добровольцям!

 

Міський голова Тернополя                                                                          Сергій Надал