Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Грантова програма короткострокових ініціатив громадських організацій

Конкурс проводиться в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Міжнародною організацією Пакт.

Метою цього конкурсу є підтримка короткострокових ініціатив українських організацій громадянського суспільства, спрямованих на задоволення виникаючих потреб у залученні громадян та досягнення вимірюваних результатів. Завданням цього конкурсу є сприяння залученню громадян та просування громадського активізму, обміну знаннями та навичками між громадянами.

Програма сприяння громадській активності «Долучайся!» приділяє увагу ключовим демократичним реформам та імплементації таких наскрізних тем, як: сприяння євроінтеграції; боротьба з корупцією; децентралізація; прозоре та підзвітне врядування (включаючи періоди виборчих кампаній); інклюзивний розвиток осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, представників ЛГБТІ спільноти (лесбійок, гомосексуалістів, бісексуалів, трансгендерних осіб та осіб інтерсекс), молоді та інших вразливих груп.

Заходи та види діяльності можуть включати наступні сфери:

  1. реагування на непередбачувані виклики під час розробки політик;
  2. міжрегіональні обміни;
  3. організація заходів та участь у заходах;
  4. ініціативи громад та мобілізація громадян для участі у заходах;
  5. заходи спрямовані на боротьбу з корупцією;
  6. молодіжні ініціативи та студентське самоврядування.


До подання проектних пропозицій запрошуються офіційно зареєстровані організації громадянського суспільства з усіх регіонів України.

Критерії відбору:

  1. відповідність вказаним цілям цього конкурсу;
  2. стійка організаційна структура;
  3. потенційна спроможність налагоджувати контакт з громадами і громадянами;
  4. потенційна спроможність досягати сталих результатів, які триватимуть після закінчення проекту.


Орієнтовна тривалість гранту: 1-9 місяців.

Розмір гранту: до $20 000.

Кінцевого терміну подання проектних пропозиції немає. Конкурс є безстроковим. Пакт переглядатиме проектні пропозиції на постійній основі. Заявники отримуватимуть рішення щодо заявок, які були подані на конкурс, протягом 45 днів з моменту, коли Пакт отримає повний пакет проектної пропозиції.

Будь ласка, завантажте та використовуйте форму заявки на отримання гранту за програмою «Відкриті двері», форму бюджету та форму описової частини бюджету за цим посиланням: http://bit.ly/2ks6Srn. Проектні пропозиції приймаються за електронною адресою grants.engage@pact.org.ua з темою листа: «Відповідь на конкурс “Відкриті двері”»

Додаткову інформацію можна отримати за посиланням: https://gurt.org.ua/news/grants/40828/