Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про надання соціально - необхідних послуг

 

З метою забезпечення соціально-необхідними послугами мешканців сільських (селищних) рад, які згідно Перспективного плану об’єднання громад Тернопільської області включені до Тернопільської об’єднаної територіальної громади з центром в м. Тернополі та тих, які приймуть рішення щодо входження до Тернопільської об’єднаної територіальної громади, відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», враховуючи рішення Тернопільської обласної ради від 08.06.2018р. №970 «Про схвалення змін до перспективного плану формування територій громад Тернопільської області», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради ВИРІШИВ:

1.Забезпечити мешканців сільських (селищних) рад, які згідно Перспективного плану об’єднання громад включені до Тернопільської об’єднаної територіальної громади з центром в м. Тернополі та які приймуть рішення щодо входження до Тернопільської об’єднаної територіальної громади, відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»:

1.1 Наданням медичної допомоги лікувально-профілактичними закладами міста, забезпечення безоплатним зубопротезуванням за рахунок коштів медичної субвенції та міського бюджету, які виділені на утримання цих закладів на рівні мешканців міста;

1.2. Наданням освітніх послуг в закладах позашкільної, дошкільної освіти, закладах культури, фізичної культури і спорту, безкоштовно.

2.Внести зміни в п.3 додатку до рішення виконавчого комітету №473 від 05.07.2017р. «Про затвердження Порядку забезпечення осіб Електронними квитками «Соціальна карта Тернополянина» на безоплатній основі» (із змінами) та викласти його в наступній редакції:

«3. Електронний квиток "Соціальна карта Тернополянина" видається на безоплатній основі особам, яким законодавством надано право пільгового (безоплатного) проїзду та офіційно зареєстрованим місцем проживання яких є м. Тернопіль та населені пункти, які включені до перспективного плану створення Тернопільської об’єднаної територіальної громади з центром в м. Тернополі та які приймуть рішення щодо входження до Тернопільської об’єднаної територіальної громади.

3.Внести зміни в п.3 додатку до рішення виконавчого комітету від 02.08.2017р. №543 «Про затвердження Порядку забезпечення осіб, офіційно зареєстрованих чи фактичне місце проживання та офіційним місцем роботи яких є м. Тернопіль, Електронними квитками «Соціальна карта Тернополянина», та викласти його в наступній редакції:

«3. Електронний квиток "Соціальна карта Тернополянина" видається на платній основі особам, офіційно зареєстрованим чи фактичним місцем проживання та офіційним місцем роботи яких є адміністративна територія міста Тернополя та населених пунктів, які включені до перспективного плану створення Тернопільської об’єднаної територіальної громади з центром в м. Тернополі та які приймуть рішення щодо входження до Тернопільської об’єднаної територіальної громади.

4.Внести зміни в п.2 рішення виконавчого комітету від 26.04.2017р. №306 «Про забезпечення учнів, вихованців та студентів денної форми навчання правом на пільговий проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім таксі)», та викласти його в наступній редакції:

«2. Право на пільговий проїзд у міському транспорті загального користування (крім таксі), надає можливість оплати половину вартості проїзду учнями, вихованцями середніх та професійно-технічних навчальних закладів, та студентами вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації денної форми навчання (далі по тексту - учні, студенти), які навчаються у м. Тернопіль та в населених пунктах, які включені до перспективного плану створення Тернопільської об’єднаної територіальної громади з центром в м. Тернополі та які приймуть рішення щодо входження до Тернопільської об’єднаної територіальної громади».

5.Дане рішення подати на затвердження сесії міської ради.

6.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дідича В.Є.