Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про залучення кредиту АБ «УКРГАЗБАНК» для придбання автобусів, бувших у користуванні

 

Розглянувши клопотання комунального підприємства «Тернопільелектротранс» №258/01 від 17.04.2018р., керуючись ст. 143 Конституції України, ст. ст. 16, 74 Бюджетного Кодексу України, п. 26 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки постійної комісії з питань бюджету та фінансів, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Дозволити комунальному підприємству «Тернопільелектротранс» здійснити зовнішнє місцеве запозичення шляхом залучення кредиту АБ «УКРГАЗБАНК» на таких умовах:

1.1.мета запозичення – придбання пасажирських автобусів, бувших у користуванні, в кількості 32 одиниці, в тому числі витрати на оплату митних та інших платежів, пов’язаних з цим придбанням;

1.2.форма здійснення запозичення – укладення кредитного договору;

1.3.вид запозичення –невідновлювальна кредитна лінія;

1.4.розмір та валюта запозичення – 35,136 млн грн. (тридцять п’ять мільйонів сто тридцять шість тисяч гривень 00 коп.);

1.5.строк запозичення – 60 місяців (шістдесят місяців);

1.6.відсотки за користування кредитними коштами становлять не більше 18,0 % річних - за строковою заборгованістю;

1.7. комісія: за управління кредитними коштами, в частині встановлення ліміту кредитної лінії - в розмірі 1,0% від ліміту кредитування, визначеного в кредитному договорі (без ПДВ).

2.З метою забезпечення виконання зобов’язань за кредитним договором, що буде укладений із АБ «УКРГАЗБАНК» на умовах, зазначених в п.1 даного рішення дозволити комунальному підприємству Тернопільелектротранс» передати у заставу:

2.1. нерухоме майно, що перебуває у повному господарському віданні КП «Тернопільелектротранс», а саме будівлі і споруди загальною площею 6084,1 кв.м.:

2.2. рухоме майно – придбані пасажирські автобуси, у разі недостатності забезпечення по кредиту.

3.Уповноважити директора комунального підприємства «Тернопільелектротранс» Мастюха Андрія Павловича вчиняти всі необхідні правочини та здійснювати всі передбачені чинним законодавством України дії, пов’язані з залученням запозичення шляхом отримання кредиту від АБ «УКРГАЗБАНК» з правом подавати та одержувати необхідні заяви, довідки та інші документи, підписувати правочини, кредитні договори, договори забезпечення та інші договори на умовах, узгоджених з банком, підписувати всі необхідні документи, необхідні для отримання кредиту, а також вчиняти всі інші дії, пов’язані із здійсненням запозичення.

4.Спрямувати кошти кредиту для придбання автобусів, бувших у користуванні, з метою підвищення якості перевезень пасажирів в м. Тернополі.

5.Фінансовому управлінню Тернопільської міської ради щорічно передбачати у міському бюджеті кошти, необхідні для здійснення витрат з виконання боргових зобов’язань комунального підприємства «Тернопільелектротранс» до кінця дії цих зобов’язань.

6.Комунальному підприємству «Тернопільелектротранс» погодити проект кредитного договору з виконавчим комітетом міської ради та постійною комісією міської ради з питань бюджету та фінансів.

7.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету та фінансів.

Поіменне голосування