Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

01.12.13

№6/п41/1

С.В.Надал

Про створення лічильної комісії

З метою підрахунку голосів депутатів міської ради на позачерговій сорок першій сесії Тернопільської міської ради на Театральному майдані міста Тернополя, міська рада ВИРІШИЛА:

Створити лічильну комісію у складі п'яти чоловік:

Турський І.В. - секретар ради, голова комісії;

члени лічильної комісії - голови та представники депутатських фракцій міської ради Бурда І.Й., Муц О.І., Лило В.Й., Мастюх А.П.

 

№6/п41/2

С.В.Надал

Про стан громадянських прав і свобод в Україні та підтримку євроінтеграційного курсу України

Враховуючи крайню небезпеку, яка нависла над Україною у зв'язку з брутальним і цинічним порушенням громадянських прав під час жорстокої і кривавої розправи спецпідрозділу «Беркут» над мирним «Євромайданом» вночі 30 листопада 2013року у Києві, враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Оголосити з 01.12.2013 р. у м. Тернополі безстроковий загальноміський мирний страйк.

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

 

№6/п41/3

С.В.Надал

Про звернення щодо дотримання прав і свобод громадян України

Враховуючи неспроможність Президента України, органів державної виконавчої влади, правоохоронних органів забезпечити демократичні процеси в державі, а також захистити права, свободи та законні інтереси громадян України, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити звернення до Президента України Януковича В.Ф про дострокове припинення ним повноважень шляхом подачі у відставку, звернення до Кабінету Міністрів України про складання повноважень всіма членами уряду, звернення до Верховної Ради України про дострокові вибори.

2.Вимагаємо у Генеральної прокуратури України всебічного, об’єктивного та відкритого розслідування кривавої розправи на Майдані Незалежності.

3.Вимагаємо негайної відставки керівників силових структур, котрі були причетні до побиття мітингувальників Євромайдану, та притягнення їх до кримінальної відповідальності за скоєне.

4.Вимагаємо негайного розпуску спецпідрозділу “Беркут”, притягнення до кримінальної відповідальності як керівників, так і виконавців, винних у кривавій розправі на Майдані Незалежності.

5.Затвердити звернення до працівників правоохоронних органів з вимогою не виконувати злочинних наказів та перейти на сторону народу, якому присягнули на вірність.

6.Затвердити звернення до керівників вищих навчальних закладів з вимогою зупинити навчання у вишах, припинити репресії проти студентів та викладачів, які беруть участь у акціях протесту, приєднатись до страйку і вийти на вулиці.

7.Направити звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури України, працівників правоохоронних органів, керівників вищих навчальних закладів (текст звернень додається).

8.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

 

miskrada_download      

Рішення міської ради з додатками