Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

22.08.18 №183

22.08.2018р.

№ 183

 

Внесено зміни відповідно до розпорядження міського голови від 08.10.2018 р. №207

Внесено зміни відповідно до розпорядження міського голови від 07.11.2018 р. №231

 

Про призов громадян України чоловічої статі м. Тернопіль

на строкову військову службу

у жовтні-грудні  2018 року

 

На виконання Закону України від 25.03.1992 року «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України від 15.02.2018 року № 33/2018 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році», Постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.2002 року № 352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом», – на підставі листа військового комісара Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату № 2909 від 09.08.2018 року, з метою своєчасної та якісної підготовки до проведення призову громадян України чоловічої статі на строкову військову службу та для підтримання Збройних Сил України, інших військових формувань у боєздатному стані, нарощування їх здатності давати адекватну відповідь реальним і потенційним загрозам, –

  1. Затвердити основний та резервний склад призовної комісії згідно з додатками 1, 2 (додаються).
  2. Медичне обстеження призовників віком від 18 до 27 років провести в період з 03.09.2018 року по 31.12.2018 року згідно з розпорядженням міського голови від 02.01.2018 року № 1 «Про створення позаштатної військово-лікарської комісії в Тернопільському об’єднаному міському військовому комісаріаті».
  3. Призов на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань України провести з 01.10.2018 року по 31.12.2018 року, – згідно плану Тернопільського обласного військового комісаріату.
  4. Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення :
    • До складу медичної комісії включати фахівців, що можуть забезпечити належне виконання вимог щодо медичного освідчення призовників. Відповідальність за якісне та своєчасне медичне обстеження покласти на начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Левчука Р. Д.
    • Зобов’язати головних лікарів лікувальних установ міста під час проведення призову проводити госпіталізацію призовників тільки за направленням Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату (далі – Тернопільського ОМВК), а в інших випадках (екстрена госпіталізація або амбулаторне лікування) – з обов’язковим інформуванням відділення комплектування військкомату (чергова частина Тернопільського ОМВК (0352) 43-58-19 – цілодобово) та документальним підтвердженням. Прийняття на обстеження та лікування призовників проводити позачергово – в день явки призовника з направленням в лікувальний заклад. Забезпечити оформлення та доставку актів обстеження призовників в день виписки з лікувального закладу.
    • Забезпечити організоване та своєчасне проведення медичного обстеження в лікувальних закладах міста. Для проведення цієї роботи забезпечити лікувальні заклади міста необхідними матеріалами та майном. Організувати проведення щеплень, електрокардіологічне обстеження та стоматологічне лікування в приміщенні призовної дільниці Тернопільського ОМВК, визначення резусу та належності крові – в поліклініці Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги.
    • Серологічний аналіз крові на: антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту "B" (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту "C" (anti-HCV), реакція мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW), провести в Тернопільському районному територіальному медичному об’єднанні.
    • Залучати основний та резервний склад лікарів-фахівців, медичних сестер та лаборантів, згідно з розпорядженням міського голови від 02.01.2018 року № 1 «Про створення позаштатної військово-лікарської комісії в Тернопільському об’єднаному міському військовому комісаріаті».

        Оплату матеріалів для проведення рентгенологічного і флюорографічного обстеження провести військкомату за рахунок коштів, виділених Тернопільською міською радою.

      1. Начальнику Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Гаврилюку С. В. на період з 01.10.2018 року по 31.12.2018 року встановити чергування наряду поліції з 2-х чоловік для забезпечення громадського порядку на призовній дільниці Тернопільського ОМВК. Розшук, затримання та доставку призовників, які ухиляються від виконання військового обов’язку, проводити згідно чинного законодавства.
      2. Керівникам підприємств, установ, організацій та навчально-виховних закладів, незалежно від форм власності i підпорядкування, організувати оповіщення призовників та військовозобов’язаних запасу про виклик у військовий комісаріат i забезпечити їх своєчасне прибуття за цим викликом.

      Призовників під час призову направляти у службові відрядження тільки після узгодження з військовим комісаром Тернопільського ОМВК.

      1. Керівникам житлово-експлуатаційних та інших організацій, підприємств i установ, які здійснюють експлуатацію будинків, організувати оповіщення про виклик до військового комісаріату. У разі неможливості викликати – подавати до Тернопільського ОМВК документи, які це підтверджують.
      2. Зобов’язати директора комунального підприємства «Тернопiльелектро-транс» Мастюха  А. П. виділяти за заявками начальника Тернопільського обласного збірного пункту тролейбуси для перевезення призовників на залізничний вокзал.
      3. Для забезпечення роботи призовної дільниці Тернопільського ОМВК відрядити з 01.09.2018 року по 31.12.2018 року :

      -  голові правління ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» Карпику Я. М. працівника ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» Попків Н. Г.;

      • директору Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі – 2 технічних працівника;
      • директору Галицького коледжу – 2 технічних працівника;

      - директору Тернопільського центру професійно технічної освіти – 2 працівника;

      -  директору Тернопільського вищого професійного училища № 4 – 2 технічних працівника, –

      за якими на цей час за ними зберігається місце роботи, посада i заробітна плата.

  1. Керівникам підприємств, установ і організацій виділяти один легковий автомобіль для чергування на призовній дільниці Тернопільського ОМВК, згідно додатку 3 (додається).
  2. Контроль за виконанням розпорядження покласти на секретаря Тернопільської міської ради Шумаду В. В.

 

Міський голова                                                                    С. В. Надал