На під’їздах до Театрального майдану встановлюють автоматичні обмежувачі руху

У Тернополі на під’їздах до Театрального майдану зі сторони Драмтеатру та зі сторони вул. Гетьмана Сагайдачного (на перехресті бульв. Т. Шевченка та вул. Гетьмана Сагайдачного) триває монтаж чотирьох дорожніх висувних стовпів – болардів, які обмежуватимуть заїзд транспортних засобів на відпочинкові території.

Як повідомляють в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, раніше на цих місцях знаходилися обмежувачі руху у вигляді бетонних півкуль, проте водії нехтували ними та продовжували заїжджати на пішохідні доріжки. А облаштування болардів допоможе підтримувати порядок та контролювати пересування автомобілів, не обмежуючи при цьому прохід для пішоходів та заїзд технологічного транспорту, автомобілів швидкої, пожежної допомоги, а також – у період проведення святкових заходів на Театральному майдані.

Працівники підрядної організації наразі влаштовують траншеї для подальшого прокладання кабелю. При сприятливих погодних умовах, роботи заплановано завершити до кінця тижня.

Довідка. Болард — це автоматичний пристрій, призначений для обмеження в’їзду транспортних засобів, або резервування місць для паркування. Ці бар’єри вмонтовуються у дорожнє полотно, і  за сигналом з пульта перекривають проїжджу частину за рахунок висувного елемента циліндричної форми.