Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала у День пам’яті загиблих учасників АТО

Шановні тернополяни, українці!

29 серпня – День пам’яті загиблих учасників АТО. Сьогодні Україна молиться за всіх героїв України, які загинули у російсько-українській війні. За українських добровольців, за бійців Збройних сил, Національної гвардії, СБУ, прикордонників, Нацполіції та спецпідрозділів.

Ця дата приурочена до річниці Іловайскої трагедії. Саме на ці серпневі дні 2014-го року припав пік боротьби за місто. Під Іловайськом за різними даними загинуло від 366 до 459 українських воїнів. Більше 500 чоловік зазнали поранень і 158 пропали безвісти. Велика кількість цих Героїв народилася або проживала у Тернополі та Тернопільській області.

Ці люди вчинили подвиг самопожертви заради України, заради мирного життя українців. Звитягу наших Героїв не можна оцінити якимись орденами, званнями чи пільгами, адже вони віддавали життя за те, щоб на наші голови не падали російські ракети, щоб російський агресор не пройшов далі на захід.

Пам’ятаємо. Герої не вмирають!

Також як міський голова, я звертаюся до Президента України на офіційному рівні визначити 29 серпня Днем пам’яті загиблих захисників незалежної України. Громада Тернополя підтримує відповідне звернення родичів загиблих Героїв, ветеранських та волонтерських організацій.

Всі Герої мають бути вшановані на офіційному рівні.

Прикро, що за чотири роки після Іловайська, Україна лише неофіційно відзначає День пам’яті загиблих учасників АТО. Настав час змінити ситуацію. Нехай загиблі Герої спочивають у Царстві Небесному. Україна схиляє голову перед Вашою звитягою!.

Бажаю всім живим Героям миру, після перемоги над ворогом, лицарського здоров’я та благополуччя родинам!

 

Міський голова Тернополя                                                                               Сергій Надал