Очільник Тернополя Сергій Надал взяв участь у Архиєрейській Божественній літургії у Зарваниці

14-15 липня у Зарваниці, що на Тернопільщині, пройшла Всеукраїнська проща до Марійського духовного центру, приурочена 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир в Україні.

Архієрейську святу літургію очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Патріарх Святослав Шевчук. Участь у літургії взяли Президент України Петро Порошенко, голова Єпископської Конференції Італії кардинал Ґвальтьєро Бассетті, голова Єпископської Конференції Італії та Апостольський Нунцій в Україні Клаудіо Ґуджеротті, митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк, єпископи, священики та інші представники духовенства.

Загалом у Зарваницю цього року прибуло близько 100 тисяч прочан з різних куточків України, а також з-за кордону. Традиційно на Архієрейській святій літургії побував і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Цю знаменну дату ми зустрічаємо у непростих умовах, адже Україна змушена вести виснажливу боротьбу з підступним російським агресором. Тому сьогодні, як і в минулі роки, ми повинні єднатися у спільній молитві за мир, - зазначає Сергій Надал. - Маємо пам’ятати настанови наших духівників, зокрема Патріарха Йосифа, котрий заповідав: «Будуйте своє рідне виховання на власній здоровій традиції, зокрема релігійній і національній, шануючи тим труд Ваших світлих попередників, а Бог, напевно, буде щедро благословити Ваші подвиги»».

Під час прощі відбувся багатотисячний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця, де єпископи, священики та вірні молилися до Богородиці та просили у Матері Божої заступництва для українського народу.