Вітальне слово міського голови Тернополя до учасників Загальнонаціональної прощі у Зарваниці

У ці дні Тернопільщина традиційно перетворюється у центр духовного життя нашої держави. Цього року ми Загальноукраїнська проща до Зарваниці присвячена 1030-ій річниці Хрещення України-Руси Володимиром Великим - часу, коли Україна долучилася до християнської сім’ї.

Зустрічаємо ми цю знаменну дату у непростих умовах. Адже Україна змушена вести виснажливу боротьбу з підступним російським агресором. Ця війна триває не лише з використанням куль, але й в інформаційній сфері. Нас вкотре намагаються ділити, сіяти сумнів у правильності обраного шляху, пробують відібрати нашу тисячолітню історію великої християнської держави.

Тому сьогодні, як і в минулі роки, ми повинні єднатися у спільній молитві за мир. Маємо пам’ятати настанови наших духівників, зокрема Патріарха Йосифа, котрий заповідав: «Будуйте своє рідне виховання на власній здоровій традиції, зокрема релігійній і національній, шануючи тим труд Ваших світлих попередників, а Бог, напевно, буде щедро благословити Ваші подвиги».

Маємо шанувати свої традиції, як основу української держави і нації. Шанувати Слово Боже, як основу нашої християнської моралі. Коли будемо сильні духовно — будемо здатні залишатися сильними фізично та будемо мати змогу робити все можливе, щоб в Україні нарешті запанував мир і добробут.

З повагою

міський голова Тернополя                                                                Сергій Надал