У Тернополі стартує конкурс для здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів

На черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради було прийнято рішення про оголошення управлінням соціальної політики конкурсу між недержавними суб’єктами, що надають соціальні послуги (громадські та благодійні організації) для здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів. Членами виконавчого комітету також було затверджено Положення конкурсу, відповідно до якого до кінця 2018 року соціальне замовлення здійснюватиметься для надання наступних послуг : Денний догляд (особи з інвалідністю з дитинства після 18 років) та Паліативний/хоспісний догляд (особи з онкологічними захворюваннями IV стадії). 

Протягом шести місяців спеціально створена робоча група, до складу якої увійшли представники громадських організацій, вивчала та моніторила потреби 15 соціальних послуг, і, відповідно до результатів анкетування і опитування мешканців міста, розпочала впровадження у Тернополі механізму соціального замовлення. Зокрема найбільша потреба серед населення спостерігається у 4-ох послугах, таких як паліативна допомога, надання соціальних послуг для осіб з інвалідністю, соціальна адаптація дітей- інвалідів та соціальна адаптація учасників бойових дій.

Оскільки цей проект є пілотним у Тернополі, то до кінця 2018 року з міського бюджету Тернополя виділено 100 тис. грн для вирішення двох найбільш гострих соціальних проблем, а саме: 50 тис. грн. для надання послуги «Денний догляд» та 50 тис. грн. для впровадження «Паліативної/хоспісної допомоги». Впровадження механізму соціального замовлення дозволить підвищити адресність надання цих соціальних послуг, встановити чіткі терміни їх надання, а також - підвищити соціальну зайнятість населення.

Прийом конкурсних пропозицій з соціального замовлення здійснюватиметься за адресою: вул. Лисенка, 8, к. №14 до 13 серпня 2018 року.

Детальніша інформація щодо конкурсу.