На вулиці Вишнівецького, 5 у Тернополі утеплюють будинок

У Тернополі триває процес впровадження міської «Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя» на умовах співфінансування 70/30, відповідно до якої 30 % вартості сплачують мешканці будинку, а 70 % коштів - з міського бюджету.

Днями очільник Тернополя побував у будинку на вул. Вишнівецького, 5, де за згодою мешканців цілого під’їзду, відбувся капітальний ремонт з утеплення фасаду на умовах співфінансування.

«Вартість утеплення фасаду та балконів даного будинку становила 1, 400 млн. грн, проте, відповідно до програми, якою скористалися мешканці цих 40 квартир, вони сплатили лише 400 тис. грн, відтак 1 млн. грн було виділено з міського бюджету, - наголошує Сергій Надал. – Також хочу зазначити, що у цій багатоповерхівці облаштовано тепловий лічильник у складі індивідуального теплового пункту (ІТП) згідно з програмою, реалізованої за фінансування Світового банку та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Загалом, завдяки облаштуванню ІТП та утепленню фасаду, економія енергоресурсів для цього будинку становитиме близько 50%».

До слова, цього року капітальний ремонт з утеплення фасадів на умовах співфінансування у місті заплановано провести ще у чотирьох житлових будинках за адресами: вул. За Рудкою, 1 (ОСББ «Заруддя 1»); вул. Смакули, 1 (ОСББ «Смакули, 1»); вул. Юрчака, 2 (ОСББ «Юрчака 2») та вул. Оболоня, 11 (ОСББ «Оболоня 11»).