Співчуття від громади Тернополя з приводу смерті Левка Лук’яненка

Від себе особисто та від громади Тернополя висловлюю співчуття всім рідним та близьким Левка Лук’яненка. Україна втратила свого Великого сина, втратила символ Незалежності України.

Левко Лук’яненко — це будівничий нашої країни. Автор Акту проголошення незалежності України. Він увійшов в історію України поряд з Гетьманом Мазепою, Симоном Петлюрою, Євгеном Коновальцем та Степаном Бандерою.

Тому сьогодні справа честі кожного з нас - щоб Україна стала такою, про яку мріяли Левко Лук'яненко та інші патріоти.

Спочивайте з миром, Левко Григорович!

 

Довідка:

Левко Лук’яненко — дисидент, співзасновник Української гельсінської групи, народний депутат чотирьох скликань Верховної Ради. Удостоєний звання Герой України. Був першим надзвичайним і повноважним послом України в Канаді.

Автор «Акта проголошення незалежності України». Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка 2016 року. Левко Лук’яненко народився 24 серпня 1928 року в селі Хрипівка Чернігівської області. Через підпільну антирадянську діяльність у травні 1961 року Львівський обласний суд засудив Лук’яненка до розстрілу, проте через 72 доби Верховний Суд замінив розстріл 15-ма роками позбавлення волі. Кару відбував у Мордовії.