Тернопільські віндсерфінгісти змагались у перегонах Чемпіонату міста

Впродовж двох днів – з 30 червня до 1 липня – на Тернопільському ставі проходив Відритий чемпіонат міста Тернополя з віндсерфінгу. Учасниками змагань стали 15 спортсменів, які представляли обласну ШВСМ та КДЮСШ з водних видів спорту.

Проходили перегони у двох класах вітрильних дошок: олімпійському класі RSX та юнацькому – Techno-293 – за олімпійською дистанцією.

За результатами семи проведених перегонів, які відбувались за умов сильного поривчастого вітру, серед дорослих перемогу здобув тернопільський віндсерфінгіст, майстер спорту міжнародного класу, учасник Олімпійських Ігор в Ріо-де Жанейро Олександр Тугарєв. Срібним призером став Мар’ян Воловець, на третьому місці - Юрій Будай.

Серед юнаків у класі Techno-293 перемогу виборов Іван Колодницький (учень Тернопільської ЗОШ №4). Друге-третє місця розділили брати Тігран та Тімур Данієлян (учні ТЗОШ № 26).

Кращою серед дівчат стала Аліна Нижегородова (учениця ТЗОШ №3).

Організатори змагань – управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради.

За підсумками чемпіонату міста Тернополя з віндсерфінгу буде сформовано вітрильну збірну для участі у Кубку України, який наприкінці липня відбудеться у Києві.