Очільник Тернополя Сергій Надал привітав учасників Міжнародного інвестиційного форуму - 2018

24 травня відбулося офіційне відкриття першого дня Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина INVEST-2018». Цьогоріч захід спрямований на демонстрацію існуючих можливостей і перспектив розвитку провідних галузей економіки області, розбудову дієвої системи державно-приватного партнерства та підвищення конкурентоспроможності Тернопільської області.

У форумі візьмуть участь представники близько тридцяти країн, посли та консули іноземних держав в Україні, а також офіційні делегації, які приїхали у Тернопіль для налагодження партнерських відносин.

Перший день форуму, що включатиме пленарне засідання та тематичні секції, стартував у Збаразькому замку. З вітальним словом до присутніх звернувся очільник Тернополя Сергій Надал і відзначив, що розвиток позитивного інвестиційного клімату є однією з наших головних цілей, адже кожне створене підприємство — це додаткові кошти до місцевого бюджету та додаткові робочі місця.

«Досі нам вдавалося працювати так, щоб іноземні та українські інвестори залишалися задоволеними і, при цьому, щоб вигравав Тернопіль. Інвестори, які вкладають кошти у розвиток Тернополя та Тернопільщини вбачають у нас, у місцевій владі, партнера. Це означає, що ми йдемо у вірному напрямку, - наголошує Сергій Надал. - Переконаний, що теперішній захід дасть новий поштовх до співпраці, відкриє широкі можливості та принесе новий досвід. Я запрошую інвесторів і обіцяю, що Ви й надалі матимете надійного партнера в особі міського голови та міської ради Тернополя».

В рамках інвестиційного форуму, який триватиме до 26 травня, для представників іноземних делегацій будуть представлені туристичний та інвестиційний потенціали нашого краю, успішні проекти агропромислового комплексу та презентації шляхів впровадження відновлювальних джерел енергії.