До Тернополя прибула офіційна польська делегація з міста-партнера Ельблонг

23 травня очільник Тернополя Сергій Надал зустрівся з представниками міської ради та приватних медичних закладів міста-партнера Ельблонг, які перебувають у Тернополі у складі офіційної польської делегації.

Зі слів Сергія Надала, метою візиту делегатів є обговорення співпраці у створенні в Тернополі сучасного медичного центру європейського зразка для обстеження та лікування онкологічних захворювань, а також реалізація спільного проекту між Тернополем та містами з Польщі та Норвегії щодо впровадження енергоощадних технологій.

«Ельблонг є одним із перших польських міст-партнерів міста Тернополя. Відтак, понад 25 років нас поєднують дружні братерські відносини, а також тісно співпрацюють між собою школи, культурні та медичні заклади, - зазначає міський голова. - А нещодавно, під час візиту керівників тернопільських вищих навчальних закладів у Ельблонг, налагодилася плідна співпраця між польськими та тернопільськими закладами вищої освіти, зокрема, сторони досягли домовленостей про спільні наукові розробки та студентський обмін. Завдяки майбутньому спільному проекту у галузі енергоефективних технологій, ми сподіваємося на залучення коштів з Європейського Союзу та зокрема, коштів норвезьких грантів».

До слова, у 2017 році постановою міської ради Ельблонга, транспортне кільце у Ельблонгу на перетині вулиць Незалежності і Конопницької отримало назву Rondo Тернопіль. Це одне з п'яти кілець у Ельблонгу, яке називається іменем міста-партнера.