Звернення міського голови Сергія Надала з нагоди Дня героїв

Дорогі тернополяни, українці, друзі!

23 травня ми традиційно відзначаємо День героїв, коли ми вшановуємо всіх тих, хто боровся і продовжує боротися за інтерес української нації і держави.

У Тернополі глибокі традиції поваги до героїв минулого і сучасного. Для багатьох тернополян День героїв не просто дата у календарі, а родинна історія. Адже у нашому місті проживає багато учасників національного підпілля, що воювали у лавах ОУН та УПА. Представників духовенства, котрі, працюючи під забороною та репресіями, зміцнювали та берегли духовні традиції української нації. Дисидентів, які несли слово правди. Без усіх цих героїв не було б національного відродження початку 90-х років минулого століття. Не було і сучасних героїв війни з російським агресором.

Найкраще героя описав засновник ОУН Євген Коновалець в пам’ять якого День героїв України вперше відзначили у 1941 році. «У великій світовій драмі наших днів ми маємо до вибору: або бути творцями, або жертвами історії», - сказав він.

Герої — це ті, хто творять історію попри страх, труднощі, зневіру. Це та когорта людей, які піднімають за собою маси. Сьогодні, як ніколи, мусимо відкрито показувати шану нашим героям і символам. На жаль, досі в Україні є внутрішні і зовнішні вороги, котрі намагаються принизити наших героїв. Очорнити їхню пам’ять так само, як за десятиліття до того робили комуністичні окупанти.

Вшановуючи пам’ять полеглих героїв і віддаючи шану нині живим — ми несемо слово правди всьому світу.

Ця правда є наріжним каменем сильної, незалежної, самостійної, самоврядної та заможної України.

Слава Україні!

Слава українським героям!

 

З повагою –

міський голова Тернополя                                                                                       Сергій Надал