Сергій Надал зустрівся із делегацією з міста-побратима Батумі

В рамках святкування Днів Європи, у Тернополі протягом декількох днів перебуває офіційна делегація з міста Батумі (Грузія) у складі міського голови Батумі, заступника голови міської ради муніципалітету, голів комісій з освіти та юридичних і процедурних питань, депутата та громадського діяча. Для представників Грузії у нашому місті організована насичена культурна програма, а також іноземні гості взяли участь у засіданні круглого столу «Креативна Європа: точки дотику і єднання», що відбувся у Тернопільському національному педагогічному університеті.

22 травня міський голова Тернополя Сергій Надал провів робочу зустріч з делегатами на чолі з новообраним головою міської ради муніципалітету Батумі Суліко Тебідзе, під час якої сторони окреслили шляхи продовження доброї співпраці між містами-побратимами Тернополем та Батумі та обговорили нові напрямки міжнародного співробітництва.

«Сьогодні ми раді вітати наших друзів з Батумі у Тернополі. Адже наше місто уже багато років активно співпрацює з містом-побратимом Батумі у різних проектах, і, за такий тривалий час, у нас склалися добрі стосунки та є певні напрацювання, які ми хочемо зберегти надалі, - відзначає очільник Тернополя. - Основною метою нашої зустрічі є обговорення можливостей студентського та культурного обміну між містами, шляхів співпраці між представниками бізнесу, а також варіанти залучення грузинських інвестицій для поліпшення економічного стану нашого міста. Оскільки Батумі має хороший досвід співпраці з іноземними фінансовими установами, до кінця року планується реалізувати ще один спільний проект, у результаті якого ми зможемо отримати фінансування з Європейського Союзу для його впровадження на території міста Тернополя та Батумі».

У свою чергу, Суліко Тебідзе відмітив, що радий співпраці з міською владою Тернополя та робитиме усе, аби продовжити розвивати дружні відносини між нашими містами-побратимами.