У Тернополі, на базі ТНЕУ, розпочала свою роботу ХІІІ Генеральна асамблея студентів України

18 травня в актовій залі Тернопільського національного економічного університету відбулося урочисте відкриття ХІІІ Генеральної асамблеї студентів України. Учасниками цьогорічної Асамблеї, яка триватиме до 20 травня, стануть активні представники закладів вищої освіти з усіх регіонів нашої держави, а спікерами виступили перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, член національної команди експертів з реформування вищої освіти Ірина Сікорська, старший радник EducationUSA в Україні Єлизавета Щепетильникова та голова Правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.

Під час офіційного відкриття Асамблеї з вітальним словом та побажаннями до освітян звернувся міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Сьогодні на порядку денному у нас дуже важливі теми, адже це не лише обговорення діяльності студентської організації, а також - це питання реформування системи вищої освіти в Україні, - зазначає очільник Тернополя. – Думка студентів та їхні ідеї є надзвичайно важливими під час проведення реформ, і я сподіваюся, що результати їхньої роботи будуть враховані Міністерством освіти і науки. Адже від того, наскільки успішними є студенти сьогодні, настільки успішною буде завтра наша Україна».

У програмі заходів ХІІІ Генеральної асамблеї студентів України заплановані дискусії щодо питань реформ у сфері вищої освіти, ролі студентства у рамках Болонського процесу, симбіозу освіти та бізнесу, а також екскурсія Тернополем та молодіжний концерт з нагоди Днів Європи.