У Тернополі відбувся Х Всеукраїнський фестиваль «Цвіт вишиванки», приурочений Дню матері

12-13 травня в тернопільському парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка відбувався Х ювілейний Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки». Цьогоріч захід приурочили Дню матері. Міський голова Тернополя Сергій Надал привітав учасників та гостей фестивалю та побажав надалі розвивати і примножувати славу українських майстрів вишивки.

«Фестиваль «Цвіт вишиванки» уже став нашою доброю традицією і має неабияке значення не лише для Тернополя, а й для всієї України, адже вишиванка – це наша національна святиня, що зберігає коріння українського народу, символізує зв’язок поколінь та будить високі патріотичні почуття у серці кожного з нас, - зазначив Сергій Надал. - Цьогорічний ювілейний фестиваль − це справжнє свято як для майстрів народної творчості, так і для поціновувачів всього українського».

Під час святкування на території фестивалю діяла виставка майстрів народних художніх промислів, відбулися майстер-класи, презентація вишитих рушників з 17-ти районів Тернопільщини та Тернополя та виступи місцевих художніх колективів і окремих виконавців нашого краю. Також в рамках заходу обирали переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища та села.

Особливістю цьогорічного фестивалю «Цвіт вишиванки» у Тернополі стало встановлення нового рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» в категорії масові заходи, під час якого 350 народних обранців Тернопільської, Львівської, Київської та Черкаської областей встановили національний рекорд.