Тернопіль пропонує ряд переваг для ІТ-спеціалістів зі всієї України

Компанія «Future Processing Ukraine» спільно з Тернопільською міською радою працює над промоцією Тернополя як потужного ІТ-центру. Компанія обіцяє висококваліфікованим працівникам робоче місце та конкурентну заробітну плату, а місто – додатковий пакет муніципальних послуг.

Зі слів фахівців «Future Processing Ukraine», сьогодні багато ІТ-компаній не зосереджуються у містах-мільйонниках, а надають перевагу комфорту, який можуть забезпечити працівникам у тій чи іншій локації. Тому віднедавна Тернопіль стало тим містом, яке, за переконанням компаній, може привабили ІТ-працівників з усієї країни.

Серед переваг, у порівнянні з іншими великими обласними центрами, ІТ-компанії відзначають наступні:

Одне з найкомфортніших міст України

За даними інформаційно-аналітичного центру RatingPro, місто Тернопіль знаходиться в трійці лідерів як найкомфортніше місто для проживання в Україні.

Купівля та оренда житла

  • За оренду однокімнатної квартири із хорошим ремонтом у непоганому районі Києва на вторинному ринку просять від 6000 – 9 000 грн., двокімнатна обійдеться від 7000 – 14000 грн.
  • Ситуація по оренді у Львові така: однокімнатна - 4000 – 7000 грн., двокімнатна 5000 – 12000 грн.
  • А от у Тернополі за оренду однокімнатної візьмуть від 2 500 - 5 000 грн., а за двокімнатну - від 4000 до 9000 грн.

 

Для тих, хто бажає придбати житло у новобудові Києва, ціна за метр квадратний становитиме від 18000 грн., у Львові – від 15500 грн., у Тернополі – від 12000 грн.

Харчування

Ціни на продукти у супермаркетах практично не різняться. А от ціна середнього чеку на одну особу у закладах харчування (перша страва, основна та на звичайний напій) має такі показники: Київ – від 130 грн., Львів – від 100 грн. та Тернопіль – від 80 грн.

Середній час для добирання на роботу

У порівняння також можна взяти середній час для добирання працівників на роботу. У Тернополі, звичайно, він найменший та становить при доїзді з одного кінця міста в інший – 60-70 хв. громадським транспортом та власним авто – 30 хв. Також ціни на таксі є одними з найнижчих в Україні - від 25 грн.

Вагомою перевагою Тернополя є сполучення з іншими обласними центрами, а також той факт, що усі поїзди, які прямують у сторону Європи, проїжджають через місто.

Інфраструктура

Для тих, хто збирається переїхати у Тернопіль разом із сім’єю, у місті працюють хороші школи та садочки, є достатня кількість ВНЗ різного спрямування. Високий рівень обслуговування демонструють приватні клініки та державні лікарні.

Екологічне становище у Тернополі - одне з найкращих серед міст країни, адже тут є багато парків та зелених насаджень. Прикрасою міста є його озеро, яке знаходиться в самому серці міста. Окрім того, проводяться чисельні культурні, розважальні, спортивні події.

Ринок ІТ-компаній у місті росте постійно, тому тут присутня здорова конкуренція. Для розвитку у спеціалізації є спільноти, які часто організовують спеціалізовані події.

Зарплати

На прикладі компанія «Future Processing Ukraine», яка вже два роки працює на ринку у Тернополі, досвідчені програмісти можуть отримувати зарплату від 30 тис. грн. до понад 110 тис. грн. щомісяця. Окрім того, місто забезпечує таких працівників пакетом муніципальних пільг. Ознайомитися з усіма можливостями послуг, які пропонує місто, можна на сайті Тернопільської міської ради: http://rada.te.ua/news/17568.html. А з вакансіями для ІТ-працівників - на сайті компанії: https://www.future-processing.com.ua/вакансії/