Завдяки «Громадському бюджету» придбано сучасне ультразвукове обладнання

26 квітня у жіночій консультації №1 (вул. Замкова, 10), що є одним із структурних підрозділів Тернопільської міської комунальної лікарні №2, відбулася презентація сучасного обладнання для діагностики ускладнень вагітності, придбаного за кошти в рамках проекту «Громадський бюджет».

У 2017 році проект «Допоможи малюку народитись здоровим», метою якого є покращення якості діагностики порушень стану плоду для своєчасного лікування, першим зареєструвався на участь у «Громадському бюджеті» м. Тернополя та став переможцем, набравши рекордну кількість – 1106 голосів.

«Дуже приємно, що у Тернополі з’являються проекти, які є насправді значимими і потрібними місту та отримують широку підтримку від тернополян. Адже всі розуміють, що збереження здоров’я населення, та, зокрема, матерів, на сьогодні є нашим пріоритетним завданням, - зазначає міський голова. - В перинатальному центрі ТМКЛ №2 щорічно народжує більше 3000 жінок, проте, у зв’язку зі зростання частоти ускладнень вагітності, пацієнтки даного закладу потребують ретельного моніторингу стану плоду для попередження дитячої смертності. У 2018 році Тернопільською міською радою в рамках реалізації «Громадського бюджету» виділено 990 тис.грн. для комунальної міської лікарні №2. За ці кошти була придбана багатофункціональна ультразвукова система Mylab 40 з двома датчиками, здатна виконувати обстеження на найвищому рівні. Висловлюю вдячність усім тернополянам, які віддали свій голос за проект «Допоможи малюку народитись здоровим», адже тепер, завдяки сучасному обладнанню та фаховості і професійності наших лікарів, кількість матерів, які народжуватимуть здорових дітей у Тернополі, буде щороку збільшуватися».

До слова, проект «Допоможи малюку народитись здоровим» - це уже другий успішно реалізований проект «Громадського бюджету» м. Тернополя у 2018 році. Днями у місті відбулася презентація нових картів, придбаних у рамках реалізації проекту «Розвиток та популяризація автоспорту, його виду картинг в Тернополі».