Міський голова Сергій Надал привітав учасників V засідання Школи педагогів нової формації

18 квітня у Галицькому коледжі імені В’ячеслава Чорновола відбулося V засідання Школи педагогів нової формації на тему: «Створення компетентнісного методичного простору в умовах реформування освіти». У пленарній дискусійній та локаційній платформах взяли участь керівники освітніх закладів Тернополя та їх заступники. З вітальним словом до учасників звернувся міський голова Сергій Надал.

«Освітяни Тернополя розпочали застосовувати сучасні інноваційні підходи до навчального процесу ще до старту загальнонаціональної освітньої реформи «Нова українська школа», - коментує Сергій Надал. – Проте уже протягом декількох місяців у місті триває реалізація навчальної програми «Школа нової формації», яка покликана активізувати раніше розпочаті процеси та сприяти професійному зростанню і підвищенню кваліфікації педагогів. Завдяки такій локальній платформі освітяни можуть отримати не лише теоретичні знання, але й практичні навики як будувати нову українську школу за новими стандартами».

До слова, на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2018» високий рівень розвитку освіти у Тернополі відзначили Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень та директор Інституту педагогіки НАПН України Олег Топузов. А високий рівень навчальних досягнень випускників шкіл підтверджено проходженням ними ЗНО-2017, за результатами якого Тернопільська область посіла друге місце в Україні.