Понад 30 колекцій одягу представили молоді дизайнери під час показу- конкурсу «Альтернатива»

17 квітня у Тернополі відбувся конкурс колекцій молодих дизайнерів одягу «Альтернатива» з метою виявлення нових талановитих творців сучасної і майбутньої моди, обміну творчим і практичним досвідом та національними традиціями. З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Сергій Надал.

«Я пишаюся, що і Тернопільські дні моди, як патріотична частина української моди, і конкурс «Альтернатива» вже стали невід’ємною частиною модного життя міста, адже тут популяризують саме українську моду, український національний одяг та українську вишиванку, - відзначає очільник Тернополя. - Бути українцем, носити українське – це модно. Я дякую за цей тренд усім дизайнерам та справжнім патріотам, які купують вітчизняні товари».

Цьогоріч у конкурсі взяли участь більше 40 молодих дизайнерів, серед яких учні та студенти навчальних закладів України, які готують фахівців у сфері дизайну одягу та модельєрів-початківців.  Тернопіль представляла Студентська студія мод «Альтернатива».

За результатами I відбіркового туру, участь у конкурсі приймали близько 30 колекцій у номінаціях: Pret-a-porter, Folk, Pro-art та DeLux. Переможців та конкурсантів нагородили грамотами та призами.

Традиційно організаторами заходу виступили Тернопільська міська рада та Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола.