Звіт про результати громадського обговорення

ЗВІТ

про результати громадського обговорення питання щодо присвоєння Комунальному закладу Тернопільської міської ради

«Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2» імені

 Юрія Горайського

 

Організаторами громадського обговорення питання щодо присвоєння Комунальному закладу Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2» імені Юрія Горайського виступили працівники колективу спортивної школи під керівництвом директора Андрія Григоровича Рибака.

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення 16 лютого 2018 р. було розміщене на офіційному сайті Тернопільської міської ради.

Громадське обговорення проходило у формі зустрічей з вихованцями спортшколи та їх батьками, дружиною та батьками Юрія Горайського, представниками військової частини 73 морського центру спеціального призначення (м.Очаків), колегами по службі, ветеранами АТО, волонтерами, колективом «КДЮСШ №2», педагогічною радою, збору свідчень і матеріалів про життя і діяльність Юрія Горайського, висвітлення матеріалів у засобах масової інформації тощо.

У спортивній школі проводиться плідна праця колективу школи навколо імені Юрія Горайського: 04 березня 2018 р. відкриття пам’ятної дошки Юрію, у 2017 році був проведений відкритий чемпіонат міста з плавання з нагоди святкування Дня збройних сил України, присвячений пам’яті воїна АТО Юрія Горайського, заходи національно-патріотичного виховання, протягом останніх років проводяться змагання присвячені Дню захисника України та Дню українського козацтва з фехтування та до Дня збройних сил України з плавання, щорічно проходять змагання з плавання до дня трагедії на Чорнобильській АЕС.

Всі учасники обговорення, які ознайомлені з ім`ям Юрія Горайського, підтримали ініціативу працівників школи щодо присвоєння спортивній школі його імені.

Жодних зауважень чи альтернативних пропозицій щодо присвоєння Комунальному закладу Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2» імені Юрія Горайського від учасників обговорення не надходило.

17 квітня 2018 року на громадських слуханнях було прийняте одностайне рішення про порушення клопотання перед управлінням у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради підтримати ініціативу спортивної школи про присвоєння імені Юрія Горайського.

Таким чином, передбачена Законом України «Про присвоєння юридичними особами та об`єктами права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012р. №989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об`єктами права власності, які за ними закріплені, об`єктами права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» процедура організатором громадського обговорення витримана.

Пропонується внести питання про присвоєння школі імені ЮРІЯ ГОРАЙСЬКОГО на розгляд сесії Тернопільської міської ради.

Пропозиції, отримані в ході проведення громадського обговорення щодо присвоєння імені Юрія Горайського Комунальному закладу Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2» імені Юрія Горайського додаються.