Очільник Тернополя привітав учасників освітньої програми «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики»

16-го квітня у приміщені виставкової зали ТНЕУ відбулося урочисте відкриття освітньої програми «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики», покликаної підготувати молодіжних лідерів та працівників органів місцевого самоврядування, які зможуть ефективно працювати з молоддю своїх громад.

Учасниками освітньої програми стали представники 20-ти об’єднаних територіальних громад заходу України. До заходу у ролі спікера долучився очільник Тернополя Сергій Надал.

«Молодіжна політика є одним із пріоритетів у роботі міської ради, і мерія міста завжди активно долучається до фінансування та організації подібних проектів, – коментує Сергій Надал. – Освітня програма «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики» є корисною та допоможе представникам органів місцевого самоврядування створити належні умови для ефективної співпраці з лідерами громадських організацій та самореалізації молоді. У Тернополі протягом декількох років успішно функціонує Молодіжна міська рада, покликана сприяти взаємодії виконавчих органів міської ради і молоді міста. Також ми продовжуємо реалізовувати проект «Тернопіль – студентська столиця України» та інші молодіжні програми і стартапи, які уже стали успішними та відомими не лише в Україні, а й за її межами».

До слова, організаторами проекту виступила громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з Тернопільським національним економічним університетом, Міністерством молоді та спорту України, Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».