У Тернополі урочисто погасили марку, присвячену 180-річчю з Дня народження Володимира Лучаківського

З нагоди 180-ї річниці з Дня народження першого українського бурмістра Володимира Лучаківського, у приміщенні міської ради експонувалася виставка літератури про життя та діяльність відомого тернополянина і його родини, копій документів, публікацій, світлин приміщень того періоду, які з ним пов’язані.

«Володимир Лучаківський був освіченою та всебічно розвинутою особистістю, славився як талановитий адвокат, драматург, поет, але одночасно був і прекрасним господарником, який активно займався народними справами та умів дипломатично вирішувати проблеми мешканців, - розповідає міський голова Тернополя Сергій Надал. - Завдяки ньому Тернопіль почав розвиватися по-справжньому та став центром Галичини. Його бажання зробити місто прогресивним та європейським ми втілюємо і сьогодні».

Також цього ж дня відбулося урочисте погашення марки, випущеної з нагоди ювілейної дати. Екс-голова Тернополя Богдан Левків та чинний очільник міста Сергій Надал спеціальним клубним штемпелем з портретом Володимира Лучаківського погасили та підписали традиційні конверти із зображенням Архикатедрального Собору м. Тернополя.

У погашенні також взяли участь заступник директора Тернопільської дирекції ПАТ "Укрпошта" Ігор Сердюк та голова Тернопільської обласної організації Асоціації філателістів України Валерій Матвеєв.

Віддаючи шану минулому, у Тернополі існує вулиця, названа на честь Володимира Лучаківського, а також з ініціативи міського голови Сергія Надала у 2012 році був започаткований Щорічний міський конкурс імені В. Лучаківського, на якому відзначають кращих тернополян у номінаціях «Вклад в історію» та «Майбутнє створюється сьогодні».