Сергій Надал та Олександр Педан підписали Меморандум про співпрацю

13 березня очільник Тернополя Сергій Надал підписав меморандум про співпрацю з лідером Спортивного руху «JuniorZ», шоуменом Олександром Педаном.

Захід щодо впровадження та популяризації нових видів спорту на уроках фізкультури, презентація варіативних спортивних модулів від національних федерацій та тренінг з інноваційних видів спорту для вчителів фізкультури відбувся у приміщенні Української гімназії ім. І.Франка за підтримки Міністерства освіти та науки України, Тернопільської міської ради, Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення та Спортивного руху «JuniorZ». На події були присутні директори шкіл, батьки учнів та вчителі фізкультури.

«Щиро вдячний Олександру Педану та руху «JuniorZ», що Тернопіль став ще одним містом, яке впроваджуватиме нові види спорту на уроках фізкультури у школах. Сьогоднішні підлітки – це зовсім інше покоління – покоління «Z». Вони живуть в еру розвитку цифрових технологій, а, відтак, у них інший світогляд, інше сприйняття усього довколишнього світу. І тут перед нами, дорослими, постає завдання: попри цю «сучасну відмінність», – зуміти прищепити нашим дітям, підліткам, молоді базові цінності: бути здоровими, сильними, загартованими, спритними, - зазначає Сергій Надал. – Фізична культура та спорт є пріоритетним напрямком діяльності мерії Тернополя. За останні три роки у Тернополі ми відкрили 17 нових універсальних спортивних майданчиків, майже половина з яких – саме у навчальних закладах. Роботи заплановано проводити і цього року. У багатьох дворах робимо спортивні майданчики, щоб спорт був доступний кожному".

Олександр Педан подякував міському голові Тернополя за підтримку та впровадження проекту та зазначив, що Тернопіль - дуже сучасне місто і команда «JuniorZ» прагнула приїхати саме сюди, адже у нас є чому повчитися.

«Знаю, що у Тернополі, на відміну від інших міст, активно розвивається флорбол. Тут навіть функціонують три флорбольні клуби, - коментує Олександр Педан. - Тому я переконаний, що інші види спорту, такі як петанк, самбо, бадмінтон та фрізбі на уроках фізкультури приноситимуть школярам не менше задоволення та користі».

Також під час зустрічі сторони обговорили питання забезпечення шкіл, які заповнять заявку на впровадження у себе на уроках перелічених видів спорту необхідним спортивним інвентарем.