Тернопіль вперше в Україні запустив оплату за проїзд банківськими картками у всьому громадському транспорті

22 лютого у приміщенні Тернопільської міської ради відбулася презентація запуску безконтактних технологій оплати проїзду у всьому громадському транспорті Тернополя за допомогою банківських карток VISA та інших платіжних систем, зокрема і NFC-пристроями. Така можливість вперше в Україні реалізована у всьому комунальному та приватному транспорті. Розраховуватися за проїзд безконтактними банківськими картками тернополяни та гості міста можуть вже від сьогодні. 

Презентували систему у Тернополі партнери проекту, зокрема директор відділу технологічних рішень, керівник групи інноваційних рішень компанії VISA Євген Лісняк, заступник директора департаменту електронної комерції та платіжних засобів – начальник управління торгового еквайрингу «Ощадбанк» Наталія Войтович, директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків та міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Тернопіль іде європейським шляхом розвитку громадського транспорту. Зараз наше місто - одне з перших, де запроваджено електронний квиток і наразі єдине місто в Україні, де є можливість оплачувати за проїзд безконтактними банківськими картками у всьому громадському транспорті: комунальному та приватному, - розповідає Сергій Надал. – Наголошую, що це лише черговий етап масштабної транспортної реформи у Тернополі, оскільки на часі закупівля великих автобусів та створення єдиної муніципальної транспортної компанії. Відтак, у нашому місті зовсім скоро буде якісний, зручний та доступний громадський транспорт».

«Щиро дякуємо керівництву міської ради за активну позицію і запуск безконтактних технологій оплати проїзду у громадському транспорті Тернополя, - зазначає Євген Лісняк. - Цей крок є дуже ефективним та корисним, як для міської влади, так і для перевізників, адже це дасть змогу детальніше відстежувати пасажиропотік, виключити готівковий розрахунок та унеможливити шахрайство під час перевезення пасажирів. Нам дуже приємно, що Тернопіль є одним з перших міст в Україні, де вдалося впровадити електронний квиток, та, завдяки відкритості мерії, став першим, де впроваджено електронний квиток у приватному транспорті. У нашій практиці - це один з небагатьох прикладів, яким ми дуже пишаємося і завдячуємо Тернопільській міській раді та партнерам проекту».

Одночасно, Наталія Войтович зазначила, що керівництво «Ощадбанку» сьогодні приділяє значну увагу інноваціям та сучасним технологіям, які роблять життя мешканців міста комфортнішим, тому участь у таких рішеннях, як «cashless» рішення, яке зараз впроваджується у Тернополі, для «Ощадбанку» є дуже важлива.

«Введення розрахунку банківськими картками - це вагома частина у розвитку автоматизованої оплати проїзду у громадському транспорті Тернополя, - коментує Віталій Васильків. - Також це ще один крок до мінімізації готівкових розрахунків у транспорті та успішної транспортної реформи у Тернополі. Разом з міською радою та компанією VISA ми і надалі впроваджуватимемо інновації, що стосуватимуться і соціальної карти жителів міста з банківськими можливостями та інших важливих процесів».