Вітання очільника Тернополя Сергія Надала з Міжнародним днем рідної мови

Шановні тернополяни, українці!

Мова – одне з найцінніших надбань, яке створили й залишили нам у спадок минулі покоління українців. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато того, чим може пишатися наш народ.

Саме про це сказав видатний український письменник Олександр Олесь: «Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання віків».

Тому наші прадіди, діди, батьки та сучасне покоління українців у боротьбі з ворогом відстоювали і відстоюють не лише незалежність України, а й існування та визнання у світі української мови. Збереження для нащадків, розвиток української мови – це важливе завдання для усіх нас.

Пам’ятаємо, що там, де не чути рідної материнської мови, приходить ворог.

Вітаю вас, дорогі друзі, з міжнародним днем рідної мови. Нехай материнське слово буде для всіх оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я України!

Довідка: Міжнародний день рідної мови, також Міжнародний день материнської мови – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня – 17 листопада 1999 року в Парижі. ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи, адже мова є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

 

Міський голова Тернополя                                                                               Сергій Надал