Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Повідомлення про проведення громадського обговорення містобудівної документації «Генеральний план м. Тернополя»

У відповідності до розділу IV-1 «Порядок врахування громадських інтересів і приватних інтересів при плануванні і забудові територій» Закону України «Про планування і забудову територій» 27 квітня об 11 год. в приміщенні залу засідань міської ради за адресою вул. Листопадова,5 відбудеться громадське обговорення містобудівної документації «Генеральний план м. Тернопіль», яка розроблена на замовлення Тернопільської міської ради Державним інститутом проектування міст «Діпромісто» (м. Київ) на підставі рішення Тернопільської міської ради від 23.01.2007 р. № 5/6/2 та договору №551-01-2007 від 06.11.2007 р.

Необхідність розроблення генерального плану м. Тернополя викликана змінами у соціально-політичній та економічній сферах, що відбуваються в державі, удосконаленням нормативно-законодавчої бази.

Генпланом визначені першочергові завдання щодо:

- напрямків удосконалення управління територіальним розвитком міста на базі чинного законодавства;

- обґрунтування повноважень міста у плані самоврядування з врахуванням процесів приватизації загальнодержавного майна, земель міста тощо.

Рішенням Генерального плану запропоновано розширення межі міста за рахунок частини територій Білецької, Великогаївської, Великоберезовицької сільських рад, будівництво об’їзних шляхів територією Петриківської, Гаївської та Байковецької сільських рад.

 Згідно висновків державної експертизи, виконаної Державним підприємством «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування «НДПІ Містобудування» генеральний план м. Тернопіль відповідає вимогам містобудівного законодавства, ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.1-3-97 «Склад, зміст, порядок розроблення, погодження та затвердження генеральних планів міських населених пунктів».

Детальне ознайомлення із проектом Генерального плану, графічними матеріалами, у відповідному порядку, буде здійснюватись з 10 00 год. до 1300 год., в робочі дні, в приміщенні управління містобудівного та архітектурного комплексу міської ради за адресою вул. Коперніка,1 каб. 208, тел. 25-49-76.

В ході громадського обговорення заплановано проведення інформаційних заходів, про дату і місце проведення яких буде проінформовано додатково.

 

Пропозиції (зауваження) пропонується подавати письмово з 28 січня по 19 квітня 2010 р. за адресою 46001м. Тернопіль вул. Коперніка,1 управління містобудівного та архітектурного комплексу.

З відповідною містобудівною документацією можна ознайомитись на веб-сайті Тернопільської міської ради: www.rada.te.ua

 


miskrada_download    

Повідомлення про проведення громадського обговорення містобудівної документації «Генеральний план м. Тернополя»