Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Повідомлення про проведення громадських слухань: «м. Тернопіль. Коригування плану зонування території міста»

ІНФОРМАЦІЯ

У відповідності до ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» Тернопільська міська рада інформує про початок громадських слухань щодо врахування громадських інтересів в проекті містобудівної документації «м. Тернопіль. Коригування плану зонування території міста», яка розроблена на замовлення Тернопільської міської ради Державним інститутом проектування міст «Діпромісто» (м. Київ).

Відповідно до передбаченої законодавством процедури розгляду пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації «м.Тернопіль. Коригування плану зонування території міста», згідно пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. №555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації на місцевому рівні» повідомляємо наступну інформацію.

Рішенням Тернопільської міської ради від 16.12.2011 р. №6/16/11 затверджено Програму оновлення містобудівної документації та створення містобудівного кадастру на 2012-2015 роки. Мета цієї Програми полягає у приведенні містобудівної діяльності у відповідність до діючого законодавства, а також створенні інструменту підвищення ефективності управління розвитком міських територій. Рішенням Тернопільської міської ради від 27.01.2015р. №6/55/2 внесено зміни до Програми, якими прийнято рішення про розроблення у 2015 році містобудівних документацій «м.Тернопіль. Внесення змін до Генерального плану міста» та «м. Тернопіль. Коригування плану зонування території міста», виділення коштів на їх фінансування з міського бюджету, визначено розробника містобудівної документації, як це передбачено пунктом 6 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Зазначена Програма з відповідними обґрунтуваннями щодо необхідності її прийняття та реалізації оприлюднена на офіційному сайті міської ради в розділі «Програми».

Розробником містобудівної документації згідно договору №543-11-2015 від 07.05.2015р та завданням на проектування являється Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя (м. Київ).

Коригування плану зонування території м. Тернополя встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови, ландшафтної організації та іншого використання територій, окремих земельних ділянок, а також перелік усіх допустимих видів, умов і обмежень забудови та окремих земельних

Коригування плану зонування обумовлене внесенням змін до Генерального плану м. Тернополя та дотриманням нормативно-законодавчої бази : Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Державних будівельних норм ДСТУ-НББ.1-1-12:2011 «Настанова про склад та зміст плану зонування території (зонінг)».

У процесі розробки проекту «м. Тернопіль. Коригування плану зонування території міста» розглянуті матеріали, які надали відповідні служби та організації міста, району та області згідно надісланих їм опитувальних листів.

Основні техніко-економічні показники, зміст містобудівної документації викладено в пояснюючій записці проекту містобудівної документації «м. Тернопіль. Коригування плану зонування території міста».

Детально ознайомитися у відповідному порядку із проектом містобудівної документації «м. Тернопіль. Коригування плану зонування території міста», графічними матеріалами, можна з 1000 год. до 1300 год., в робочі дні, в приміщенні управління містобудування, архітектури та кадастру міської ради за адресою вул. Коперника, 1, 2 поверх каб. 205, тел. 40-41-45.

Відповідна містобудівна документація також оприлюднена на офіційному веб-сайті Тернопільської міської ради: rada.te.ua в розділі «Генеральний план м. Тернополя».

Відповідальні особи за організацію розгляду пропозицій до проекту містобудівної документації від управління містобудування, архітектури та кадастру: Солоніна Марія Ярославівна – начальник відділу містобудівного планування, Костишин Олександр Васильович – начальник сектору містобудівного кадастру.

Обґрунтовані в межах відповідних законодавчих та нормативно-правових актів, будівельних норм, стандартів і правил пропозиції (зауваження) громадськості приймаються протягом місяця з 16.11.2015р. по 16.12.2015р. у письмовій формі в управлінні містобудування, архітектури та кадастру по вул. Коперника, 1 або надсилаються електронною поштою на адресу e-mail: arhtern@ukr.net із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Отримані пропозиції (зауваження) будуть розглянуті та узагальнені робочою групою, створеною розпорядженням міського голови від 28.10.2015р. №315 «Про створення робочої групи» (з наступними змінами згідно розпорядження міського голови від 09.11.2015р. №327) для подальшого направлення їх для розгляду розробнику проекту містобудівної документації «м. Тернопіль. Коригування плану зонування території міста».

Інформацію стосовно запланованих інформаційних заходів буде доведено додатково на офіційному сайті Тернопільської міської ради та в засобах масової інформації.

 

Пояснююча записка miskrada_download