Про надання статусу, встановлення піклування над неповнолітньою дитиною, призначення піклувальника

 

При розгляді заяви гр. …, яка зареєстрована за адресою: м. Тернопіль, вул…., кв…., та відповідних документів відносно надання неповнолітній дитині …., ….2004р.н., статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, встановлення піклування над нею, призначення піклувальника, встановлено, що мати дитини … має високий ступінь втрати здоров’я внаслідок тривалої хвороби, що спричиняє повну нездатність до самообслуговування та залежність від інших осіб і перешкоджає виконанню батьківських обов’язків відповідно до висновку ЛКК закладу охорони здоров’я про наявність у батька, матері дитини тривалої хвороби, яка перешкоджає виконанню батьківських обов’язків від 13.07.2018р. №259, відомості про батька дитини …. записані відповідно до ч.1. ст.135 Сімейного кодексу України відповідно до витягу з ДРАЦС громадян про народження від 24.07.2018р.

Керуючись ст.ст.243,244 Сімейного кодексу України, ст.ст.61-63 Цивільного кодексу України, ст.5 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Законами України «Про охорону дитинства», «Про місцеве самоврядування в Україні», п.п.22-24,40-44,57,60 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. №866, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради від 03.08.2018р. №197, захищаючи інтереси дитини, виконавчий комітет міської ради вирішив:

1.Надати неповнолітній дитині …., ….2004р.н., статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

2.Встановити піклування над …., ….2004р.н.

3.Призначити …. піклувальником …., ….2004р.н., для захисту її прав та інтересів.

4.Зобов’язати … виконувати обов’язки піклувальника …, згідно з вимогами чинного законодавства та у десятиденний термін повідомити орган опіки і піклування у випадку виникнення обставин, через які може бути припинено піклування.

5.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бицюру Л.О.