Про надання статусу, встановлення піклування, призначення піклувальника над неповнолітньою дитиною та її майном

 

При розгляді заяви гр…, яка зареєстрована за адресою: м. Тернопіль, вул…. та відповідних документів відносно надання неповнолітній дитині …, …р.н., статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, встановлення піклування та призначення над нею та її майном піклувальника гр…., встановлено, що мати дитини … померла (свідоцтво про смерть серія І-ГЮ №203391 від 26 травня 2017 року), батько дитини … позбавлений батьківських прав відповідно до рішення Тернопільського міськрайонного суду від 12.02.2018р. (справа №607/10323/17). Неповнолітній дитині … належить на праві власності 1/4 частина квартири за адресою: м. Тернопіль, вул…..

Керуючись ст.ст.243,244 Сімейного кодексу України, ст.ст.61-63 Цивільного кодексу України, ст.5 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Законами України «Про охорону дитинства», «Про місцеве самоврядування в Україні», п.п.22-24,40-44,57,60 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. №866, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради від 16.03.2018р., захищаючи інтереси дитини, виконавчий комітет міської ради вирішив:

1.Надати неповнолітній дитині …, …р.н., статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

2.Встановити піклування над …, …р.н., та його майном.

3.Призначити гр…. піклувальником …, … р.н., для захисту його прав та інтересів.

4.Призначити гр…. опікуном майна дитини, позбавленої батьківського піклування …, що складається із 1/4 частини квартири за адресою: м. Тернопіль, вул….

5.Зобов’язати гр…. виконувати обов’язки піклувальника …, забезпечити зберігання його майна в належному стані згідно з вимогами чинного законодавства та у десятиденний термін повідомити орган опіки і піклування у випадку виникнення обставин, через які може бути припинено піклування.

6.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бицюру Л.О.