Про заборону розміщення цирків, що залучають у гастрольну діяльність диких та екзотичних тварин, на території міста Тернополя

 

На підставі Законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин», «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 11 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», а також враховуючи неодноразові заклики зоозахисників міста, значний суспільний резонанс, пов’язаний із проблемою негуманного поводження з тваринами, та беручи до уваги електронну петицію щодо заборони розміщення пересувних цирків, зоопарків, звіринців та виставок тварин у місті, що надійшла до Тернопільської міської ради 20.05.2018р. та в кількаденний термін набрала більше необхідної кількості голосів, з метою захисту від загибелі, страждань, неетичного використання на арені цирку, неналежного утримання та транспортування тварин внаслідок жорстокого поводження з ними у пересувних транспортних засобах, з метою недопущення порушення законодавства та порушення благоустрою у місті Тернополі, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Заборонити на території міста Тернополя діяльність пересувних цирків, інших мобільних розваг з використанням диких та екзотичних тварин.

2.Виключенням можуть бути циркові вистави, затверджені Міністерством культури України та ті, які мають підтвердження гастрольних графіків.

3.Комунальному підприємству «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» укладати договори про надання послуг на території парків міста за погодженням з управлінням культури і мистецтв згідно вимог чинного законодавства, а при укладанні угод на оренду об’єктів нерухомості комунального майна враховувати вимоги Правил благоустрою міста Тернопіль.

4.Доручити відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації у десятиденний строк після затвердження рішення оприлюднити його в засобах масової інформації та на офіційному сайті міста Тернопіль (rada.te.ua/).

5.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

Поіменне голосування