Оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення

Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» (№4865 – VI від 24.05.2012р.) визначано підстави та порядок присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій.

Відповідно до ст. 6 вищевказаного Закону необхідно подати узагальнені зауваження та пропозиції, що надійшли під час громадського обговорення.

Постановою Кабінету Міністрів України № 989 від 24 жовтня 2012 року «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» затверджено Порядок проведення громадського обговорення.

Враховуючи викладене подаємо відповідну інформацію на сайт Тернопільської міської ради.

 - Найменування об'єкта права власності, якому пропонуюється присвоїти назву:

Провулок, що утворився в результаті будівництва житлового кварталу, обмеженого вулицями Київська та Генерала М.Тарнавського.

Ім’я фізичної особи, що пропонується присвоїти об’єкту права власності: Мирон Омелянович Тарнавський.

Обгрунтування пропозиції: У зв’язку з цим надаємо інформаційну довідку про Мирона Омеляновича Тарнавського.

Мирон Омелянович Тарнавський (29 серпня1869, с.Барилів, нині Радехівський район29 червня1938р., с.Черниця, нині Бродівський район) — український полководець, генерал-четар УГА та її Начальний вождь (командант, головнокомандувач).

Здобувши початкові знання у сільській народній школі, закінчив німецькомовну Бродівську гімназію (1890р.), після чогобув призваний на однорічну військову службу до австрійської армії, згодом успішно склав іспити до старшинської школи у Львові.

У1892р. завершив навчання в офіцерській школі у Відні й отримав звання лейтенанта австро-угорської армії. Службу проходив у 18-му батальйоні крайової оборони в Перемишлі та інших гарнізонах Галичини.

У1909р. здобув звання капітана, відбуваючи перші роки Першої світової війни на австро-російському фронті. З січня 1916р. — комендант Вишколу УСС, з вересня до грудня 1917р. — Легіону УСС. Між цим — командант Куреня УСС в ранзі отамана. Під час перебування австро-угорської армії в Україні 1918р. був на різних посадах, серед інших референтом для українських справ при штабі 54-ї австрійської дивізії, пізніше у ранзі підполковника — командантом 16-го полку стрільців, з рештками якого повернувся до місця його постою у Кракові. Заарештований поляками, перебував деякий час у таборі полонених в Домб'є; по звільненню переїхав до Станіславова.

17 лютого1919р. перейшов на службу до УГА, діставши призначення на коменданта фронтової групи «Схід» під Львовом, а згодом у ранзі полковникаДругого Корпусу УГА.

Мирон Тарнавський очолював Другий Корпус УГА у боях під Львовом і під час першого відступу, в Чортківській офензиві; під час другого — диктатор ЗУНР Євген Петрушевич 5 липня 1919р. на вимогу Петлюри звільнив генерала Грекова і призначив

М. Тарнавського генерал-четарем і Начальним вождем (головкомом) УГА. Після переходу за Збруч Мирон Тарнавський пережив дні тріумфу й трагедії об'єднаних українських армій: похід на Київ і йогоз добуття (30 серпня 1919), відступ, пошесть тифу.

Рятуючи армію від виснажливих боїв у «трикутнику смерті» та епідемії тифу, коли УГА стала небоєздатною, Мирон Тарнавський вислав, з власної ініціативи, делеґатів для переговорів про перемир'я з Добровольчою армією генерала А. Денікіна, за що диктатор ЗУНР усунув його з поста Начального вождя і віддав під військовий суд (відбувся 1314 листопада у Вінниці), який, однак виправдав М. Тарнавського.

Вивезений поляками до табору полонених у Тухолі, перебував там до кінця 1920р. Після звільнення повернувся до Галичини і жив у с.Черниці поблизу Бродів.

Помер 29 червня 1938 року в одному з львівських шпиталів (за іншими даними, в с.Черниця, Бродівський повіт, Тернопільське воєводство, нині Бродівський район Львівської області, Україна).

Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події:

Тернопільська міська рада (протокол депутатської комісії з гуманітарних питань).

Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників:

Форма громадського обговорення: шляхом надання пропозицій в усній чи письмовій формі, у формі електронної консультації.

Дата громадського обговорення: 2 місяці з дня оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення.

Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень):

Усі пропозиції та зауваження подаються в письмовій або усній формі: у відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації за адресою: м. Тернопіль, вул. Листопадова,7; тел. 40-41-24, управління містобудування, архітектури та кадастру за адресою вул.. Коперника,1 тел.40-41-45 або ж надсилаються електронною поштою на адресу: e-mail: presamr@gmail.com, arhtern@ukr.net. сайт: rada.te.ua, із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

Місцезнаходження та адресу електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: м. Тернопіль, вул.Листопадова, 5; тел. 40-41-24; управління містобудування, архітектури та кадастру за адресою вул. Коперника,1 тел.40-41-45; електронна адреса: e-mail: presamr@gmail.com arhtern@ukr.net.

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: старший інспектор служби містобудівного кадастру управління містобудування, архітектури та кадастру Цимбаліста Марина Олегівна.

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення:

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Тернопільської міської ради: rada.te.ua.

Обговорення проводиться упродовж двох місяців на сайті.