Третій конкурс проектів за програмою Culture Bridges

Програма Culture Bridges оголосила третій конкурс проектів для фахівців та організацій культурного сектору з України та країн Європейського Союзу. Фінансування надається на проекти національного та міжнародного співробітництва і на міжнародну мобільність між Україною та країнами ЄС.

Дедлайн – 12 липня 2018 року.

Програма, що фінансується Європейським Союзом, підтримує розвиток професіоналів в українському культурному та креативному секторах та сприяє їхній співпраці з організаціями та окремими особами в ЄС.

Подавати заявки на участь у конкурсі можуть:

  • державні та приватні установи культури;
  • митці та креативні підприємці;
  • лідери та впливові учасники громади;
  • місцеві організації громадянського суспільства;
  • освітні установи (приватні та державні) та їхні керівники;
  • департаменти культури органів місцевого самоврядування.

Апліканти можуть подати заявку на фінансування міжнародної мобільності та проектів національного й міжнародного співробітництва.

Кінцевий термін подання заявки на проекти мобільності – 5 липня 2018 року, а для проектів співпраці – 12 липня 2018 року.

Максимальна сума гранту на міжнародну мобільність становитиме: 2 250 євро (для візитів тривалістю від одного до двох тижнів) і 4 000 євро (для візитів тривалістю від трьох до чотирьох тижнів). Період від 1 до 4 тижнів.

Гранти національної співпраці надаються українським інституціям із щонайменше двох несуміжних областей України на реалізацію спільних проектів у сфері культури та креативних індустрій. Сума гранту – до 10 000 євро. Проект має тривати від 3 до 6 місяців.

Гранти міжнародної співпраці надаються культурним операторам з України та країн ЄС на реалізацію спільних проектів, які сприяють обміну досвідом та ідеями між Україною та ЄС, та/або створенню нових культурних продуктів. Пропонуються гранти – до 20 000 євро для середніх та 50 000 євро для великих проектів. Тривалість проекту – від 3 до 12 місяців.

Детальна інформація про Culture Bridges відтепер доступна на власному сайті Програми: www.culturebridges.eu

За додатковою інформацією та іншими питаннями звертайтеся до менеджера з комунікацій Британської Ради в Україні Єлени Самбрус: Elena.Sambrus@britishcouncil.org.ua, +38 068 078 70 70.