Грант Посольства США «Підтримка реалізації реформ в регіонах»

Посольство США в Україні запрошує українські медіа організації, незалежні засоби масової інформації, громадські медіа та блогерів взяти участь у конкурсі проектів Фонду розвитку українських ЗМІ.

Метою конкурсу є зміцнення суспільної підтримки реформ, забезпечення прозорості їх реалізації, а також підтримка громадського активізму і посилення відповідальності громадян за проведення реформ на місцевому рівні.

Максимальна сума фінансування – 24 000 дол. США.

Дедлайн – 26 березня 2018 року.

Пріоритет буде наданий проектам у сфері реформ охорони здоров’я, освіти, децентралізації, корпоративного управління і енергетичного сектору, однак Фонд розвитку ЗМІ може розглянути цікаві проекті заявки, які стосуються інших реформ.

Бюджети проектів можуть за потреби включати витрати на обладнання, однак сума цих витрат не має перевищувати 30% від загальної вартості проекту.

Вимоги конкурсу

  • Гранти надаються виключно українським ЗМІ (друкованим та електронним виданням) та українським неурядовим організаціям, зареєстрованим у відповідності до українського законодавства.
  • Підтримка для блогерів може виділятися як індивідуально, так і в рамках більшого проекту, який подає на розгляд інтернет-видання.
  • Діяльність в рамках проектів повинна відбуватись лише на території України.
  • Організації заохочуються до пошуку джерел спів-фінансування від інших донорів, або можуть пропонувати інші види розподілу витрат (праця волонтерів, приміщення, обладнання, тощо).
  • Державні та партійні ЗМІ не можуть претендувати на отримання гранту. Неурядові організації та їхні працівники не можуть представляти політичні партії, бути призначеними або обраними на державні посади.

Термін проектів може бути різним, залежно від обсягу запланованих робіт, але не має перевищувати 12 місяців.

Переможці конкурсу будуть оголошені в травні 2018 року.

 

Детальна інформація про Конкурс та аплікаційна форма за посиланням: https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/media-development-fund-uk/