Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Конкурс серед медіа для участі у Програмі малих грантів – V хвиля

Міжнародна організація «Internews» та ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади оголошують набір на V хвилю Програми малих грантів на створення медіа-матеріалів про людей, на яких вплинув конфлікт на сході України.

Дедлайн – 30 квітня 18:00.

Оголошення результатів попереднього відбору – 3 травня 2017 р.

Заявку можуть подавати зареєстровані ЗМІ (ТБ, радіо, друковані газети, медіа-платформи), або он-лайн ресурси, блогери, громадські організації з усіх областей України. Одні з головних критеріїв відбору – це наявність медіа-майданчика, який має сталу аудиторію та чітка заявка з описом майбутніх матеріалів.

У рамках програми надаються гранти на виробництво матеріалів на тему соціального виміру конфлікту в Україні (життя переселенців, військових, ветеранів АТО та їхніх родин, громад у зоні конфлікту, відновлення інфраструктури та екології тощо). Особливу перевагу матимуть аналітичні матеріали на складні теми (екологічна, гендерна, соціальна аналітика у пов'язаності із конфліктом).

Сума гранту за проект – до 1000 дол. США.

Критерії до участі в програмі та вимоги якості до матеріалів:

  1. Перед поданням заявки журналіст/медіа має зробити попереднє дослідження і викласти в аплікаційній формі бачення матеріалу – "story pitch" (хто, де, коли, чому, навіщо).
  2. Медіа має чітко і зрозуміло викласти тему матеріалу, що відповідатиме запитам конкурсу і проекту;
  3. Видання мають дотримуватися всіх журналістських стандартів;
  4. Розробники матеріалів обов’язково мають залучати декілька експертних думок (для аналітичних матеріалів);
  5. Матеріали мають бути побудовані з урахуванням гендерного балансу;
  6. Великою перевагою буде використання мультимедійних інструментів: фото, відео, інфографіки тощо або створення лонгрідів.

 

Для участі у відборі до Програми малих грантів учасники мають заповнити онлайн-анкету та детально у ній описати ідеї майбутніх матеріалів. Анкета знаходиться за посиланням: http://bit.ly/smallgrants_5wave

Рекомендації для написання заявки можна знайти за посиланням: http://internews.ua/2017/04/applications-advices/

Умовою отримання гранту є гарантія розміщення виробленого матеріалу в ефірі/на шпальтах. У випадку, якщо на грант подається не ЗМІ, а незалежний журналіст, він має надати письмову згоду головного редактора на публікацію виготовленого матеріалу.

Додаткову інформацію можна отримати за посиланням: http://internews.ua/2017/04/small-grants-v-wave/ та у координатора Програми:

Юлія Бабко, e-mail: jbabko@internews.ua, (063) 710 13 96