Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Програма Culture Bridges для підтримки культурного сектору України

Culture Bridges – це нова програма, що сприяє розвитку українського культурного сектору та ефективному налагодженню зв’язків між культурними операторами та інституціями в Україні та ЄС. Програма фінансується Європейським Союзом та впроваджується Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – мережею Національних інститутів культури Європейского Союзу.

Упродовж трьох років будуть виділені понад 100 грантів в різних категоріях. Серед можливостей, що пропонуються в рамках Culture Bridges, – спільні мистецькі проекти культурних інституцій-членів EUNIC та підтримка українських та європейських інституцій, що планують подати заявки на програму «Креативна Європа».

Цільовими групами програми є культурні діячі та установи, зокрема:

  1. державні та приватні установи культури;
  2. молоді художники, творці та підприємці культури;
  3. лідери та впливові учасники громади;
  4. місцеві організації громадянського суспільства;
  5. освітні установи (приватні та державні) та їхні керівники;
  6. департаменти культури органів місцевого самоврядування.


Програма фінансуватиме низку активностей, а саме міжнародну мобільність фахівців, проекти національної і міжнародної співпраці, тренінги з культурного менеджменту та ознайомчі поїздки до країн ЄС.

Міжнародна мобільність (до €2,250 / €4,000)

Гранти для українських фахівців у сфері культури для поїздок до країн ЄС (і навпаки) на період від одного до чотирьох тижнів для відвідання конференцій, мережевих подій, фахових форумів, дотичних до сфери культури та/або креативних індустрій, а також для робочого стажування в культурних/креативних організаціях у країнах ЄС (чи в Україні – для заявників з ЄС).

Проекти національної співпраці (до €8,000)

Гранти для українських культурних інституцій із щонайменше двох несуміжних областей України на реалізацію спільних культурних і мистецьких проектів. Проекти можуть бути присвячені широкому колу культурних і творчих секторів, і повинні тривати від трьох до шести місяців. Ця грантова категорія доступна лише для заявників з України: неурядових, громадських організацій та державних і приватних інституцій.

Проекти міжнародної співпраці (до €10,000, €20,000 або €50,000)

Гранти для культурних операторів з України та країн ЄС на реалізацію спільних проектів, які сприяють обміну досвідом та ідеями між Україною та ЄС, та/або створенню нових культурних продуктів. До проекту має бути залучена Україна та щонайменше одна країна ЄС. Тривалість проекту – від 3 до 12 місяців. Ця категорія відкрита лише для партнерських заявок від двох або більше організацій будь-якої форми власності, що базуються в Україні та ЄС, а не для індивідуальних заявників.

Інформацію про програму, її завдання, кінцеві терміни подання заявок, можливості отримання фінансування, оцінювання заявок, а також інші умови участі можна знайти на наступним посиланням: http://www.britishcouncil.org.ua/culture-bridges

Запитання, які стосуються процедури подання чи обробки заявок, надсилайте на culture.bridges@britishcouncil.org.ua. Зверніть увагу, що Британська Рада не надаватиме допомогу у заповненні заявок і не консультуватиме щодо змісту запропонованих проектів.