Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Конкурс проектних пропозицій «Культурні й креативні простори міста»

Європейська Комісія оголошує конкурс проектних пропозицій «Культурні й креативні простори міста».

Конкурс має на меті підтримувати інновації у культурному та творчому секторах та діє в рамках реалізації програми «Креативна Європа».

На розробку програми, спрямованої на досягнення відповідної мети було виділено 1,5 млн євро. Грант розрахований на підтримку лише одного проекту.

Дедлайн – 5 лютого 2018 року;

Очікувана тривалість проекту 28 місяців.

Проект стосується зокрема креативних хабів (просторів для нетворкінгу, організаційних і ділових зустрічей чи роботи безкоштовно або на умовах оренди).

Багато коворкінгів у творчому секторі також називають себе «креативними хабами». Крім креативних хабів, програма спрямована на підтримку стейкхолдерів (зацікавлені сторони, зацікавлені особи) [(англ. Stakeholders) – фізичні і юридичні особи, які мають легітимний інтерес у діяльності організації, тобто певною мірою залежать від неї або можуть впливати на її діяльність. Іноді їх називають групами інтересів або групами впливу], зокрема на місцевому рівні – включаючи місцеві, муніципальні та регіональні органи влади.

Основна ціль конкурсу полягає у зміцненні вже існуючих мереж, зацікавлених сторін та сприяти їхній взаємодії; обмін досвідом у вигляді двостороннього практичного навчання з конкретними результатами, дослідженнями та прикладами найкращих практик.

Проектна заявка має відображати як за допомогою конкретних дій будуть реалізовані наступні цілі:

  1. Зближення культурних і творчих просторів та місцевих керівників;
  2. Розширення громадських просторів для соціальної та міської регенерації через культуру;
  3. Обмін найкращими практиками щодо соціальної інтеграції креативних та культурних просторів з навколишнім середовищем;
  4. Дослідження та обмін кращих практик культурних і творчих просторів, з врахуванням аспектів економіки та інноваційних моделей для надання суспільних послуг.

 

Проектна заявка має містити інформацію про те, яким чином необхідно спиратися на досягнуті результати, на які, відповідно, будуть спрямовані ті дії, що власне фінансуються за міжсекторальним напрямком і т.д.

Початок реалізації проекту – не пізніше, ніж 31 жовтня 2018 року.

Запитання щодо конкурсу надсилайте на еmail: EAC-CULTURAL-CREATIVE-SPACES-CITIES@ec.europa.eu

Детальна інформація щодо вимог конкурсу – https://ec.europa.eu/education/sites/culture/files/2017-s23/specifications_en.pdf

Необхідна для участі документація – https://ec.europa.eu/culture/calls/2017-s23_en