Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Веб-портал Пенсійного фонду – зручна форма індивідуальних послуг

Створення веб-порталу Пенсійного фонду – це ще один крок до спрощення спілкування громадян із Фондом, що дає змогу кожній застрахованій особі попередньо зареєструвавшись у базі даних веб-порталу, отримувати інформацію із системи персоніфікованого обліку, де буде вказано суму заробітку, з якої сплачено страхові внески, кількість днів для стажу, відмітки про сплату єдиного внеску; відомості про спеціальний (пільговий) стаж. Маючи на руках такі дані, працівник може легко контролювати, як його роботодавець сплачує за нього єдиний внесок, і в разі потреби звернутися до нього з претензіями.

Щобзареєструватися на веб-порталі, необхідно:

1. Особисто прийти у територіальний орган Пенсійного фонду й оформити заяву (заяву можна принести й уже заповнену – на веб-порталі викладено її зразок, який треба лише роздрукувати і внести потрібні дані). Фізичній особі треба мати при собі паспорт та ідентифікаційний код, юридичній – документ, що посвідчує її належність до організації. Користувачу видадуть розписку про одержання заяви, а також реєстарційний код, який потрібен для реєстрації на веб-порталі.

2. Зайшовши на веб-портал ПФУ за адресою www.portal.pfy.gov.ua і вибравши пункт меню “Реєстрація на порталі”, заповнити реєстраційну форму, вибравши логін і пароль.

3. На електронну адресу, вказану користувачем, надійде лист, потрібний для підтвердження реєстрації. Після підтвердження користувач отримує повідомлення з веб-порталу про успішне закінчення реєстрації.

Портал працює з дотриманням вимог до захисту персональних даних.

Також можлива он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП).

 

Ольга Гірська

Начальник відділу обслуговування громадян

в Тернопільському районі

ТО УПФУ Тернопільської області