Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам

 

З 13.07.2018 р. набрала чинності постанова правління Пенсійного фонду України від 18.05.2018 р. № 10-1, якою затверджено Порядок проведення перерахунку пенсії без додаткового звернення особи відповідно до частини четвертої ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Цим порядком передбачається проведення без додаткового звернення перерахунку пенсій пенсіонерам, які після призначення (перерахунку) пенсії:

  • продовжували працювати та мали не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати (доходу), з якої (якого) призначено (попередньо перераховано) пенсію або із заробітної плати за періоди страхового стажу, зазначені в частині першій статті 40 Закону, за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії;
  • продовжували працювати і мають менш як 24 місяці страхового стажу.

Перерахунок пенсії проводиться не раніше ніж через два роки з дня звернення за призначенням (попереднім перерахунком) пенсії.

Зазначена постанова застосовується з 01 квітня 2018 року.

Порядок не поширюється на пенсіонерів, яким призначено пенсію за вислугу років на умовах, передбачених Законом України «Про пенсійне забезпечення», та які не досягли віку, встановленого ст. 26 Закону.

 

Галина Гумницька

Заступник начальника

об’єднаного управління