Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Співпраця з Тернопільським міськрайонним ценром зайнятості

Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області тісно співпрацює з Тернопільським міськрайонним центром зайнятості.

Основні завдання такої співпраці - проведення інформаційно-роз'яснювальних заходів з безробітними щодо важливості легальної зайнятості.

Спеціалісти об’єднаного управління на таких зустрічах наголошують присутнім, що в умовах сьогодення нагальним стає питання щодо забезпечення дотримання соціальних гарантій, в першу чергу – легалізації заробітної плати. Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату «в конвертах» позбавляє їх соціального захисту, права на гідні умови праці та відпочинку. Перш за все, самі працівники мають бути зацікавлені в тому, щоб працювати офіційно. В кінцевому результаті від приховування зарплати страждають саме вони. Адже, отримуючи заробітну плату в «конвертах», людина залишається соціально незахищеною у майбутньому, особливо в пенсійному віці. Розмір пенсії в майбутньому – це похідна від заробітної плати сьогодні.

Також фахівці Фонду розповіли учасникам заходу  про те, як дистанційно отримувати послуги Пенсійного фонду через Веб-портал та за допомогою смс-інформування, адже це зручна можливість здійснювати постійний контроль за даними, що впливають на пенсійні права.